Absent melden
Hoe meldt u uw kind absent? U kunt de afwezigheid van uw kind melden via Somtoday in zowel de Somtoday-app op de telefoon als Somtoday op uw computer of laptop….
Lees verderHoe meldt u uw kind absent? U kunt de afwezigheid van uw kind melden via Somtoday in zowel de Somtoday-app op de telefoon als Somtoday op uw computer of laptop….
Lees verderIn de zogenaamde afrondingsweken (afrondingsdagen) zijn leerlingen eerder vrij dan gebruikelijk. Tenzij ze werk uit de achterliggende periode nog niet af hebben. In dat geval worden ze op school verwacht…
Lees verderDe basisregels: We zijn aardig voor elkaar en gaan voorzichtig met elkaars spullen om. We zijn op tijd in de les. We komen voorbereid naar de les, we hebben onze…
Lees verderLeren doen we niet alleen in het schoolgebouw, maar vaak ook daarbuiten. Denk hierbij aan projecten, sportactiviteiten en excursies. Voor de meeste bestemmingen en activiteiten geldt de volgende afspraak: leerlingen…
Lees verderOp het Veluws College willen we leerlingen opvoeden tot respectvolle burgers die zich betrokken voelen bij en een positieve bijdrage leveren aan de samenleving. Verplaatsen in de ander Op school,…
Lees verderOp een aantal plaatsen in en rond de school houden we toezicht via camera’s. Indien conciërges of leden van het managementteam menen dat daartoe reden is, kunnen ze beelden terugkijken….
Lees verderOpgroeien in Apeldoorn is leuk, veilig en gezond! In Apeldoorn is er passende hulp, ondersteuning en zorg voor elk kind. Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) is er voor…
Lees verderHet contact tussen ouder en school loopt via de ouder bij wie de leerling in huis woont. Gescheiden ouders zijn volgens het Burgerlijk Wetboek verplicht om elkaar te informeren over…
Lees verderVestigingsadministratie De vestigingsadministratie is iedere schooldag geopend van 08.00 – 16.30 uur. Infopunt-Leerlingen Op het Veluws College Mheenpark zijn twee Infopunten-Leerlingen: één aan de Zilverschoon en één aan de Duizendschoon….
Lees verderHet Veluws College heeft het convenant ‘Veilige School Apeldoorn’ ondertekend. In dit convenant beloven de scholen voor voortgezet onderwijs, de politie Noord- en Oost-Gelderland en de gemeente Apeldoorn dat ze…
Lees verderIedere klas komt enkele keren per schooljaar voor in het corveerooster. Dit houdt in dat de klas, onder leiding van de conciërges, in die weken na iedere pauze binnen vijf…
Lees verderSoms heeft een leerling een sociaal-emotioneel probleem, hij voelt zich bijvoorbeeld somber of heeft altijd ruzie met klasgenoten of thuis. Wanneer de mentor de leerling niet verder kan helpen, kan…
Lees verderDe decanen op het Mheenpark zijn 2e-lijns begeleiders die je helpen bij de loopbaanontwikkeling en begeleiding (LOB), kortom de keuzes die jij maakt op school. Denk aan je profielkeuze in…
Lees verderERK is de afkorting voor het Europees Referentiekader voor Moderne Vreemde Talen. Het ERK biedt een instrument om het niveau waarop een leerling zijn of haar moderne vreemde talen (Engels,…
Lees verderJe mag niet eten en drinken in de lokalen. Het is in de lokalen ook niet toegestaan kauwgom in de mond te hebben. Op beide locaties zijn automaten aanwezig. Deze…
Lees verderFietsen moeten in de fietsenstalling (op slot) gestald worden. Fietsen mogen niet vóór de school, bij de ingang, neergezet worden.
Lees verderHieronder vindt u alle informatie omtrent de financiën op het Veluws College Mheenpark Kosten bijzondere activiteiten Tegemoetkoming schoolkosten Wis Collect Stichting leergeld Ouderbijdrage
Lees verderOp verschillende manieren informeren we (nieuwe) leerlingen en ouders over het onderwijs op onze school. Dit doen we onder andere door middel van foto’s en video’s. Opnames hiervoor worden gemaakt…
Lees verderDe samenleving verandert en internationaal werken, leven en leren worden steeds belangrijker in ons dagelijks leven. Daarom heeft het Veluws College Mheenpark gekozen voor het Global Citizen-onderwijsconcept, een goed gefundeerde…
Lees verderVoor alle vakken is er – een Programma van Toetsing (PT) – klas 1, 2 en 3. – een Programma van Toetsing en Afsluiting (PTA) – klas 4 ( en…
Lees verderIn school is het dragen van hoofddeksels niet toegestaan. Je mag geen jassen meenemen de lokalen in. Iedere leerling krijgt in de garderobe een eigen (genummerd) haakje aangewezen waaraan hij…
Lees verderHier kunt u lezen hoe er gehandeld wordt bij vermoeden van huiselijk geweld en/of kindermishandeling.
Lees verderOp het Veluws College bereiden we je voor op jouw toekomst, een toekomst waarin ICT en digitalisering steeds belangrijker worden. Daarom speelt ICT in ons onderwijs een grote rol. Zo…
Lees verderHet Veluws College is een brede, katholieke scholengemeenschap waar onze leerling centraal staat. Dat betekent dat we zorgvuldig en respectvol omgaan met elkaar in een veilig en zorgzaam schoolklimaat. Kortom:…
Lees verderHet Veluws College vindt het belangrijk dat ouders goed op de hoogte zijn van wat er speelt op school. Om ouders snel en efficiënt te kunnen informeren, doen we dat…
Lees verderJe mag internet niet gebruiken voor doeleinden als spelen of downloaden van spelletjes, winkelen, gokken of meedoen met kansspelen. Het is absoluut niet toegestaan sites te bezoeken, te downloaden of…
Lees verderOpgroeien in Apeldoorn is leuk, veilig en gezond! In Apeldoorn is er passende hulp, ondersteuning en zorg voor elk kind. Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) is er voor…
Lees verderHet kernteam bestaat uit de jeugdarts (aangesloten bij CJG), de leerplichtambtenaar (LPA), de schoolmaatschappelijk werker (SMW, vanuit Stimenz), de ondersteuningscoördinator en een notulist. Het kernteam richt zich specifiek op leerlingen met complexe problemen….
Lees verderAls een aantal mensen samen werken, gaat er wel eens iets niet goed. Bijna altijd kan dat samen opgelost worden. Een enkele keer lukt dat niet. Wij vinden dat élk…
Lees verderOp grond van de Algemene Wet Gelijke Behandeling mogen kledingvoorschriften niet discriminerend zijn t.a.v. godsdienst of levensovertuiging, politieke overtuiging, ras, geslacht, nationaliteit of seksuele geaardheid. De kledingvoorschriften van het Veluws…
Lees verderLeerlingen kunnen gratis een kluisje gebruiken. In dit kluisje kunnen persoonlijke eigendommen bewaard worden. De voorwaarden en verplichtingen voor het gebruik van een kluisje zijn: De leerling verplicht zich tot…
Lees verderWij vinden het belangrijk om ons onderwijs te verrijken met extra activiteiten. Die activiteiten brengen kosten met zich mee. Daarom vragen wij van u een vrijwillige ouderbijdrage. Deze kan maximaal…
Lees verderKwaliteitszorg op het Veluws College houdt in dat we op systematische wijze en continu nagaan of we waarmaken wat we in plannen en beleidsvoornemens beloven. We hebben een sterke intrinsieke…
Lees verderHet gebruik van digitale middelen maakt leren leuker, moderner en gemakkelijker. Om optimaal gebruik te kunnen maken van de digitale mogelijkheden, is het van belang dat leerlingen beschikken over een…
Lees verderWerken met een laptop tijdens schooltijd is leuk, handig en leerzaam. Hoewel de laptop jouw eigendom is, willen wij als Veluws College toch graag wat adviezen geven om er verstandig…
Lees verderAlle leerlingen krijgen een leermiddelenpakket, bestaande uit boeken en digitale lesmaterialen. Veluws College Mheenpark biedt daarbij de service van een eigen leermiddelenfonds. Het leermiddelenfonds zorgt voor de correcte samenstelling van…
Lees verderLessen duren standaard 40 minuten. Iedere lesdag begint om 08.30 uur en eindigt om 14.45 uur voor klas 1 en 2. Er zijn 8 lesuren op één dag, maar voor…
Lees verderVanzelfsprekend proberen we lesuitval zoveel mogelijk te beperken. Lesuitval is echter onvermijdelijk. Bij lesuitval geldt de volgende aanpak: Klas 1: PARK-tijd wordt altijd opgevangen. 40 minuten lessen in het midden…
Lees verderVoor de lessen Lichamelijke Opvoeding (LO) neem je geschikte sportkleding mee. Voor de lessen binnen gebruik je schone sportschoenen met zolen die geen sporen achterlaten. Leerlingen zonder sportkleding zijn verplicht…
Lees verderAlleen leerlingen die in het bezit zijn van een liftpasje, mogen met de lift. Liftpasjes kun je krijgen bij het Infopunt-Leerlingen. Alle andere leerlingen dienen de trap te gebruiken.
Lees verderAlle leerlingen van het Veluws College volgen een, verplichte, maatschappelijke stage. Doel van de maatschappelijke stage is dat jongeren tijdens hun schooltijd kennismaken met de samenleving door hieraan een onbetaalde…
Lees verderAlle leerlingen en medewerkers beschikken over een eigen VC-mailadres. Veel communicatie met leerlingen verloopt via de schoolmail. Het is dan ook van belang dat leerlingen regelmatig hun e-mail checken! De…
Lees verderU kunt via school contact met onderstaande personen zoeken. Dit kan per mail en telefonisch (055 – 366 56 33, tussen 08.30 uur en 16.15 uur). Slechts in dringende gevallen…
Lees verderOpgroeien in Apeldoorn is leuk, veilig en gezond! In Apeldoorn is er passende hulp, ondersteuning en zorg voor elk kind. Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) is er voor…
Lees verderMR De medezeggenschapsraad (MR) is het officiële ontmoetingsplatform van ouders, leerlingen en medewerkers van de school. In de MR wordt gesproken over het beleid van de school. Voor een aantal…
Lees verderAls je problemen hebt, of je wilt iets vragen, dan kun je altijd terecht bij je eigen mentor. Hij/zij is de persoonlijk begeleider van alle leerlingen uit jouw klas en…
Lees verderHoud je aan de volgende huisregels: We zorgen dat onze telefoon niet zichtbaar aanwezig is in de school. We gebruiken onze laptop op school alleen voor schoolzaken. Bij overtreding kan…
Lees verderNaast brieven en uitnodigingen ontvangen ouders via e-mail gemiddeld eens per maand ook de digitale nieuwsbrief van de vestiging, de Mhemouders. Het kan zijn dat deze wordt tegengehouden door de…
Lees verderDe ondersteuningscoördinator doet wat de naam aangeeft: hij coördineert de ondersteuning voor een leerling. In overleg met mentoren, teamleiders, counselors en orthopedagoog zorgt de ondersteuningscoördinator ervoor dat de leerling hulp…
Lees verderAan iedere vestiging van het Veluws College is een ondersteuningsteam verbonden. Het ondersteuningsteam adviseert over de begeleiding van leerlingen, vooral bij leerlingen die extra ondersteuning behoeven. Ook kan het ondersteuningsteam…
Lees verderHet Veluws College vindt het belangrijk inzicht te geven in de schoolprestaties. Op de website www.scholenopdekaart.nl kunt u de resultaten van het Veluws College Mheenpark inzien en vergelijken met andere…
Lees verderAls je lichamelijke problemen hebt waardoor je het vak lichamelijke opvoeding (gymnastiek) niet kunt volgen, kan ontheffing worden aangevraagd voor lichamelijke opvoeding. Dat staat in het inrichtingsbesluit WVO (artikel 26e)….
Lees verderJe moet als leerling op tijd in het lokaal zijn. Ben je te laat, dan moet je je melden bij het Infopunt-Leerlingen. Slechts met een briefje van het Infopunt-Leerlingen kun…
Lees verderHet Veluws College verzorgt regulier onderwijs. Daarnaast verdiepen we dit onderwijs met activiteiten die de maatschappelijke en persoonlijke ontwikkeling van leerlingen bevorderen (bijvoorbeeld culturele en sportactiviteiten). Hiervoor vragen wij een…
Lees verderOnderwijs maak je samen! We hebben één gezamenlijk belang, het kind, en vinden ouderparticipatie en ouderbetrokkenheid daarom erg belangrijk. We organiseren niet alleen diverse formele contactmomenten om met elkaar te…
Lees verderDe ouderraad is actief betrokken bij diverse schoolse activiteiten en is gesprekspartner voor de vestigingsdirectie. Ook heeft de ouderraad een afvaardiging in de medezeggenschapsraad. Vanzelfsprekend staat de raad open voor…
Lees verderIn iedere afdeling onderbouw en bovenbouw, kennen we naast leerlingresponsgroepen ook zogenaamde ouderresponsgroepen. Deze klankbordgroepen komen ongeveer drie keer per jaar bijeen onder leiding van de betreffende teamleider. Er wordt…
Lees verderAlgemene overgangsnormen Voor klas 1 Bouwstenen voor de overgangsbesluiten van leerjaar 1 naar 2 1. De informatie, zoals cijferbeeld, feedback, resultaten JIJ!-toetsen, schoolloopbaan. 2. Het beeld dat naar boven komt…
Lees verderAan weerszijden van de Duizendschoon geldt een parkeerverbod. Ook willen we vanwege de verkeersveiligheid graag dat er aan de Zilverschoon niet voor de school wordt geparkeerd. Bij activiteiten kan parkeren…
Lees verderElke leerling heeft recht op goed onderwijs. Leerlingen die extra ondersteuning nodig hebben, moeten die zoveel mogelijk krijgen in het reguliere onderwijs. Op die manier worden jongeren het best voorbereid…
Lees verderHet is niet toegestaan om in de pauzes in de lokalen, in de trappenhuizen, in de garderobe, in de hal bij de hoofdingang van de Zilverschoon, of op de eerste…
Lees verderHet schooljaar is op VC Mheenpark verdeeld in 2 periodes. Halverwege januari start periode 2 en krijgen de leerlingen een nieuw rooster.
Lees verderWij willen dat iedereen die aan het Veluws College verbonden is, met plezier naar school gaat. In zo’n sfeer is geen ruimte voor (cyber)pesten. Tegen elke vorm van (cyber)pesten, treden…
Lees verderOp het Veluws College kiezen alle onderbouwleerlingen een PlusVak. Je krijgt dan drie jaar lang les in een vak dat aansluit bij jouw interesse, zonder dat je langer naar school…
Lees verderJe kunt gebruik maken van iedere printer en kopieerapparaat waar een kaartlezer aan is bevestigd. Je hebt dus je schoolpas nodig.
Lees verderDe gegevens die over leerlingen gaan, noemen we persoonsgegevens. In het privacyreglement van de school is beschreven hoe de school omgaat met persoonsgegevens, en wat de rechten zijn van ouders…
Lees verderHieronder vindt u het PTA-overzicht van klas 3 en 4 Mavo. Klas 4 mavo PTA document cohort 2023-2025, met eindexamenjaar 2025. Definitief Examenreglement VOG 2023-2025 – VC Mheenpark Klas 3…
Lees verderKlik op een regeling voor meer informatie Ontheffing lichamelijk opvoeding Maatschappelijke stage (MaS) Convenant ‘Veilige school Apeldoorn’ Communicatie gescheiden ouders Sponsorreglement Foto- en filmmateriaal Herkansingsregeling
Lees verderVoor leerlingen met specifieke leerproblemen of leerachterstanden die niet in de reguliere les kunnen worden verholpen, is er remedial teaching (RT). Daarbij krijg je bijvoorbeeld, al dan niet op basis…
Lees verderVeluws College Mheenpark is een rookvrije school. Dit betekent onder meer dat je niet mag roken en/of vapen in het schoolgebouw, op het schoolplein én in de buurt van de…
Lees verderHeeft uw zoon of dochter een bijzonder talent? Bijvoorbeeld op gebied van muziek of dans? Dan kan hij/zij op incidentele basis faciliteiten krijgen. Neem contact op met de teamleider en/of…
Lees verderHet schoolexamen is een deel van het eindexamen. Het is een verzameling toetsen en praktische opdrachten verspreid over de bovenbouw van de middelbare school. VWO-leerlingen bouwen het eindcijfer van het…
Lees verderIeder schooljaar worden er schoolfeesten georganiseerd. We starten het schooljaar met het “Brugklasfeest” (alleen voor onze brugklasleerlingen) Voor de kerstvakantie mag je op je allermooist gekleed naar het “Kerstgala”. We…
Lees verderAan het begin van het schooljaar maakt een schoolfotograaf, naast de gebruikelijke klassenfoto, van alle leerlingen een set foto’s. Leerlingen die dat willen, kunnen de foto’s tegen een redelijke prijs…
Lees verderDe school is gehuisvest in twee schoolgebouwen. Het grootste gebouw staat aan de Zilverschoon, een kleiner gebouw, nog geen 200 meter verder, aan de Duizendschoon. De huisvesting in twee gebouwen…
Lees verderLeerlingen zijn in de gelegenheid op school iets te eten of te drinken te kopen. De locatie aan de Zilverschoon beschikt over een schoolkantine. Op beide locaties zijn automaten aanwezig. Deze…
Lees verderAlle leerlingen van het Veluws College hebben een schoolpas. Met de pas kun je printen en kopiëren. Daarnaast is de pas een identificatiemiddel voor de toegang tot door school georganiseerde…
Lees verderHet Veluws College heeft voor alle leerlingen een ongevallenverzekering en een doorlopende reisverzekering afgesloten. Ongevallenverzekering Op grond van de ongevallenverzekering zijn de leerlingen verzekerd. Deze verzekering geeft recht op een…
Lees verderHet Veluws College beschikt over een Social media code voor leerlingen. Onder social media verstaan we alle internettoepassingen waarmee het mogelijk is om informatie met elkaar te delen, zoals Twitter, Instagram,…
Lees verderHet Veluws College staat niet afwijzend tegenover sponsoring, zolang de sponsoring voldoet aan een aantal afspraken. Over sponsoring hebben we de volgende afspraken gemaakt: De school dient t.a.v. sponsoring objectief,…
Lees verderDe Stichting Leergeld Apeldoorn-Voorst wil ervoor zorgen dat kinderen uit gezinnen die het financieel wat minder ruim hebben, kunnen meegaan met schoolexcursies en schoolkampen. Deze buitenschoolse activiteiten (sport, dans, creatieve…
Lees verderHeeft u kinderen van 12 tot 18 jaar? U kunt dan misschien kindgebonden budget krijgen. Dit is een bijdrage in de kosten voor uw kinderen tot 18 jaar. Die krijgt…
Lees verderJaarlijks benadert het Veluws College Mheenpark ouders, leerlingen en docenten met de vraag of zij deel willen nemen aan een of meer tevredenheidsonderzoeken. De onderzoeken worden digitaal afgenomen via www.kwaliteitscholen.nl….
Lees verderNaar de brugklas Bij plaatsing in de brugklas is het advies van de basisschool, dat is afgegeven voor 1 april, leidend. Ook als de wens van de wettelijk vertegenwoordigers en…
Lees verderTwee keer per jaar is er een toetsweek. In de toetsweek gelden de volgende afspraken: Om fraude te voorkomen mogen in het toetslokaal alleen spullen worden meegenomen die nodig zijn…
Lees verderAls een van de 30 Topsport Talentscholen in Nederland biedt het Veluws College leerlingen die op hoog niveau sporten faciliteiten aan, zodat ze hun sport en hun schoolwerk goed met…
Lees verderVakanties schooljaar 2024-2025 Start schooljaar: 26 augustus 2024 Herfstvakantie: 28 oktober 2024 t/m 1 november 2024 Kerstvakantie: 23 december 2024 t/m 3 januari 2025 Voorjaarsvakantie: 24 februari 2025 t/m 28…
Lees verderHet Veluws College Mheenpark is onderdeel van de Veluwse Onderwijsgroep, een door talent en ambitie gedreven organisatie die er in de eerste plaats is voor de leerling. Wij geven leerlingen…
Lees verderMede namens de wijkagent en de buurtbewoners graag uw aandacht voor het volgende: Wilt u bij brengen/halen van uw kind, niet stoppen vóór de school? Wilt u onder schooltijd niet…
Lees verderVerlofaanvragen Ouders dienen hun verzoek schriftelijk in te dienen bij het Infopunt-Leerlingen. Dit mag ook per mail: [email protected] Tandartsbezoek en dergelijke moet zoveel mogelijk buiten schooltijd plaatsvinden. Indien dit niet mogelijk…
Lees verderBreng je (moedwillig) schade toe aan de school of andermans eigendommen? Dan krijg je de rekening voor de hiermee gepaard gaande kosten. Dit geldt ook indien je moedwillig ‘vals alarm’…
Lees verderDe vertrouwenspersoon is het eerste aanspreekpunt voor ouders, leerlingen of personeel bij meldingen en klachten over ongewenste omgangsvormen (seksuele intimidatie, pesten, discriminatie, agressie en geweld) binnen de schoolsituatie. De vertrouwenspersoon…
Lees verderDe vertrouwenspersoon grensoverschrijdend gedrag is het eerste aanspreekpunt voor ouders, leerlingen of personeel bij meldingen en klachten over ongewenste omgangsvormen (seksuele intimidatie, pesten, discriminatie, agressie en geweld) binnen de schoolsituatie….
Lees verderSommige jongeren of kinderen hebben extra hulp nodig. Om hen goed te helpen, is een soepele samenwerking nodig tussen alle leerkrachten, hulpverleners en instanties. De Verwijsindex Gelderland zorgt daarvoor. De…
Lees verderLeerlingen kunnen meerdere redenen hebben om niet aan lessen mee te doen. Maar zonder reden wegblijven, kan nooit. Indien een leerplichtige leerling zonder toestemming afwezig is, maakt de schoolleiding hiervan…
Lees verderNatuurlijk zijn leerlingen ook buiten lestijden van harte welkom om op school te studeren of aan activiteiten deel te nemen. Voorwaarde is wel dat dit in rust gebeurt. Ook mag…
Lees verderVia WIS Collect kunt u snel en eenvoudig de ouderbijdrage voldoen, betalen voor leermiddelen en voor activiteiten waar een bijdrage aan verbonden is. Als er een betaling van u verwacht…
Lees verder