PlusVakken

Op het Veluws College Mheenpark kies je in de brugklas een PlusVak. Je krijgt dan drie jaar lang les in een vak dat aansluit bij jouw interesse, zonder dat je langer naar school hoeft.

Vita

Volg je de Vita leerroute? Dan kun je kiezen uit de volgende PlusVakken:

  • Sport+
  • Explore+
  • Expressie+

Jay : “Bij Explore+ doe je veel experimenten en onderzoekjes. Daar geef je presentaties over. Laatst moesten we een antwoord bedenken op de vraag: Hoe kun je een ei van een gebouw gooien zonder dat hij breekt? We hebben toen verschillende constructies ontworpen en die ook echt gemaakt. Een parachute en iets om de landing te verzachten bijvoorbeeld. Onze eieren bleven twee van de drie keer heel! We zijn nu bezig met het ontwerpen van een huis. Als je van ontdekken, ontwerpen en presenteren houdt, vind je Explore vast leuk!”

Delta

Zit je op Delta? Dan zijn er twee PlusVakken om uit te kiezen:

  • Sport+
  • Expressie+

Imke: “Bij Expressie+ werken we aan een toneelstuk. We doen alles zelf: van het script tot het decor. Samen met klasgenoten heb ik de muziek en de dans bedacht. Ik vind creatieve dingen heel erg leuk en dat krijg je veel bij Expressie+. Ik vind het toneelspelen het leukst. Eerst vond ik dat spannend maar door Expressie+ sta ik een stuk sterker in mijn schoenen. Voor de klas staan vind ik nu helemaal niet erg meer.”

Lees meer over de PlusVakken in onze schoolgids.