PlusVakken

Op het Veluws College kiezen alle onderbouwleerlingen een PlusVak. Je krijgt dan drie jaar lang les in een vak dat aansluit bij jouw interesse, zonder dat je langer naar school hoeft. Je kiest in principe voor een periode van drie jaar,  slechts bij uitzondering kun je aan het einde van de brugklas nog van PlusVak veranderen. Voor sommige PlusVakken geldt een (vrijwillige) eigen bijdrage.

Bij Mheenpark kun je uit drie plusvakken kiezen: Theater+, Sport+ en Explore+. .

Welk PlusVak kies jij?

Sport+

Wil je nog meer uit jouw sportprestaties halen? Bij het PlusVak Sport+ word je volop uitgedaagd. Zo krijg je les in verschillende sporten als zwemmen, mountainbiken, rugby, kickboksen en klimmen. Je leert over de relatie tussen bewegen, lichaam en gezondheid en je leert leiding te geven en sportactiviteiten te organiseren. Ook neem je deel aan sportevenementen waar ook andere scholen aan meedoen.

 

Het Veluws College Mheenpark is de enige Sport Accent School in de regio.
De Stichting Netwerk Sport Accent Scholen Nederland bewaakt de kwaliteit van het geboden programma, zowel inhoudelijk als organisatorisch. In 3M wordt tijdens Sport+ een begin gemaakt met LO2. In 4M kunnen deze leerlingen kiezen voor LO2 als examenvak.

Theater+

Bij het PlusVak Theater+ nemen we je mee in de wereld van drama, muziek, dans, film, fotografie, theater, decorbouw en grime. Je maakt vanzelfsprekend kennis met de verschillende kunstdisciplines. Maar ook leer je jezelf te presenteren en te uiten. In de loop der jaren werk je mee aan en treed je op in een aantal voorstellingen en presentaties, zowel binnen school als daarbuiten.

Explore+

Bij het PlusVak Explore+ leer je onderzoeken opzetten, uitvoeren en presenteren. ICT speelt een belangrijke rol, maar je gaat ook buiten het lokaal en zelfs buiten de school op onderzoek uit. Uiteraard presenteer je je onderzoek zelf. Wij leren je hoe je een pakkende presentatie houdt en hoe je posters en slides maakt. Elk jaar organiseren de leerlingen uit de derde klas een presentatieavond voor familie en vrienden.