Groep 7 en 8

Het Veluws College Mheenpark is een school voor mavo en onderbouw havo en atheneum. Er zijn twee leerroutes: Delta en Vita. We geloven in jouw groei, je talenten en je ambities. We bereiden je zo goed mogelijk voor op je toekomst!

Op school leer je van alles. Bijvoorbeeld wat de hoofdsteden van de landen in Zuid-Amerika zijn. Je ontwikkelt ook vaardigheden. Dat vinden wij nog veel belangrijker! Dat je goed kunt samenwerken, creatief en kritisch bent en leert presenteren. Reflecteren vinden we ook belangrijk: dat je van jezelf weet waar je goed en minder goed in bent. We hopen dat je bij ons veel ‘fouten’ maakt. Want, van je fouten leer je!

We willen op school goed verbonden zijn met elkaar; leerlingen, ouders en collega’s. Op school moet je je veilig voelen, je moet het er fijn hebben en het gevoel hebben dat je ertoe doet. We willen als school ook goed verbonden zijn met de wereld. Dichtbij en ver weg. Zo geven onze leerlingen gymlessen op basisscholen en doen we vrijwilligerswerk in de wijk. Alle leerlingen krijgen elke week het vak wereldburgerschap, we werken veel met computers en er zijn veel internationale uitwisselingen.

Ons onderwijs is ‘op maat’. Dat is logisch want iedereen is verschillend. De één vindt dit leuk of moeilijk en dat ander dat. De één wil extra tijd besteden aan wiskunde en de ander zoekt extra uitdaging bij het vak ondernemerschap. Mheenpark houdt zoveel mogelijk rekening met die verschillen. Daarom bieden we bijvoorbeeld verschillende plusvakken aan.

Hoi! Ik ben Bas!

“Ik zit op het Veluws College Mheenpark. Dat is een hele gezellige school. De gebouwen zijn overzichtelijk en daardoor is het makkelijk om de lokalen te vinden. Handig! Aan het begin van het schooljaar word je geholpen met de overstap naar het voortgezet onderwijs. Dat vond ik heel fijn want er zijn dingen anders dan op de basisschool. Zo kun je een beetje rustig op gang komen. Als je een school gaat kiezen is het belangrijk dat je een school kiest waar jij je thuis voelt en waar je graag komt. Succes en misschien tot volgend jaar!”

Bas

Naar de brugklas

Volgend schooljaar zit jij op het voortgezet onderwijs. Leuk, nieuw en anders! Iedereen leert op zijn eigen manier. Je hebt je eigen talenten en eigen tempo. Op het Veluws College Mheenpark kun je daarom kiezen uit twee leerroutes: Vita en Delta.

Voor welke brugklas kies jij?

 

Wandel door de school.

Bekijk de school
Sluiten

Keuze leerroute

Volgend schooljaar zit jij op het voortgezet onderwijs. Leuk, nieuw en anders! Iedereen leert op zijn eigen manier. Je hebt je eigen talenten en eigen tempo. Op het Veluws College Mheenpark kun je daarom kiezen uit twee leerroutes: Vita en Delta. Doe de test op en ontdek in welke klas – een gewone klas of een Deltaklas – jij het beste past.

Tips voor de brugklas

hoe kom je die eerste weken in de brugklas door? Brugklassers van Veluws College Mheenpark helpen je verder!

Uw kind op Mheenpark

Het laatste jaar van de basisschool is een belangrijk jaar: samen met uw zoon of dochter zoekt u een goede school voor de komende jaren. Graag informeren we u over de mogelijkheden op Veluws College Mheenpark.

Hoe houden we contact met u?

Elke klas heeft een mentor. Leerlingen kunnen met vragen en problemen altijd bij hem/haar terecht. De mentor kent de leerlingen, helpt bij problemen, verzorgt de mentorlessen en geeft advies over de schoolloopbaan van uw zoon/dochter. De Vita klassen op Veluws College Mheenpark hebben één mentoruur per week. Leerlingen in Delta zien hun mentor bijna dagelijks. Als ouder wilt u natuurlijk weten hoe het gaat met uw zoon/dochter op school. De mentor is hiervoor uw eerste aanspreekpunt.U kunt bij de mentor altijd terecht met uw vragen.

Ook informeren we u op deze manier:

 • Ouderavonden: U wordt jaarlijks een aantal keren uitgenodigd voor een ouderavond. U krijgt dan informatie over de jaarlaag van uw kind en de ontwikkelingen op school.
 • Voortgangsgesprek:  Regelmatig organiseren we voortgangsgesprekken tussen ouders, leerling en mentor.
 • SOMtoday: Op SOMtoday vindt u de resultaten en absentie van uw kind.
 • Mhemouders: Onze maandelijkse nieuwsbrief.
 • Website: Op onze website vindt u meer informatie over de school. Bent u op zoek naar onze overgangsnormen of onze jaarkalender? Dit vindt u allemaal in de digitale schoolgids op onze website.

Kwaliteitszorg

Doen we de goede dingen en doen we de dingen goed? We gaan regelmatig na of we waarmaken wat we in onze plannen beloven. We zijn ambitieus als het gaat
om het bewaken en verbeteren van de kwaliteit van ons onderwijs. Regelmatig doen we onderzoek onder ouders, leerlingen en medewerkers. We publiceren al onze resultaten op de website www.scholenopdekaart.nl.

Leermiddelenpakket

Alle leerlingen krijgen een gratis leermiddelenpakket. Wij zorgen voor de juiste samenstelling. Alle middelen zijn nieuw of in goede staat. Leerlingen hebben ook leermiddelen nodig die niet in het pakket zitten zoals woordenboeken, een rekenmachine, schriften en schrijfmateriaal. Deze komen voor rekening van ouders.

In ons onderwijs wordt dagelijks gebruik gemaakt van ICT. Het is voor onze leerlingen dan ook een belangrijk voordeel als zij beschikken over een laptop en voor leerlingen die kiezen voor Delta is de laptop verplicht.

Aanmelden en toelating

Bij toelating tot het Veluws College Mheenpark is het advies van de basisschool leidend.

Delta
Op het aanmeldingsformulier geeft u de keuze voor Delta aan. Om toegelaten te worden is een positief advies van de basisschool nodig. Voor de zomervakantie vindt het eerste leerplangesprek plaats.

U kunt uw zoon of dochter op twee manieren aanmelden:

 • Via de leerkracht van groep 8 (voorkeur): U krijgt een aanmeldingsformulier via uw basisschool. Deze retourneert u ingevuld bij de leerkracht van groep 8. Hij/zij zorgt ervoor dat het formulier bij ons terechtkomt.
 • Rechtstreeks bij ons: U vindt het aanmeldingsformulier in het informatiepakket dat uitgedeeld wordt op de open dag of u downloadt het formulier via onze website.

Wat is er allemaal te doen

Om je te helpen om de school te kiezen die het beste bij je past, organiseren we DOE-dagen en de Open Dag. Je bent van harte welkom om langs te komen, hieronder vind je data en meer informatie van de verschillende dagen.
 • 04
  okt

  PO/VO avond

 • 05
  okt

  PO/VO avond

 • 06
  okt

  Ontwikkelmiddag (geen les vanaf 13:00 uur, verkort 4×60)

 • 11
  okt

  Afrondingsweek + klassenbesprekingen per leerjaar