Groep 7 en 8

Het Veluws College Mheenpark is een school voor mavo en onderbouw havo en atheneum. We geloven in jouw groei, je talenten en je ambities. We bereiden je zo goed mogelijk voor op je toekomst! Bekijk hier onze film met informatie over onze school.

Van broers, zussen of vrienden heb je misschien gehoord dat onze school twee leerroutes heeft. Vanaf het schooljaar 2022-2023 is dat niet meer het geval. We hebben het beste van beide leerroutes samengebracht in één nieuwe, waarbij maatwerk en aandacht voor jouw talenten en ambities centraal staan. En natuurlijk ook de verbinding met de wereld om ons heen.

Op school leer je van alles. Bijvoorbeeld wat de hoofdsteden van de landen in Zuid-Amerika zijn. Je ontwikkelt ook vaardigheden. Dat vinden wij nog veel belangrijker! Dat je goed kunt samenwerken, creatief en kritisch bent en leert presenteren. Reflecteren vinden we ook belangrijk: dat je van jezelf weet waar je goed en minder goed in bent. We hopen dat je bij ons veel ‘fouten’ maakt. Want, van je fouten leer je!

We willen op school goed verbonden zijn met elkaar; leerlingen, ouders en collega’s. Op school moet je je veilig voelen, je moet het er fijn hebben en het gevoel hebben dat je ertoe doet. We willen als school ook goed verbonden zijn met de wereld. Dichtbij en ver weg. Zo geven onze leerlingen gymlessen op basisscholen en doen we vrijwilligerswerk in de wijk. Alle leerlingen krijgen elke week het vak wereldburgerschap, we werken veel met computers en er zijn veel internationale uitwisselingen.

Ons onderwijs is ‘op maat’. Dat is logisch want iedereen is verschillend. De één vindt dit leuk of moeilijk en dat ander dat. De één wil extra tijd besteden aan wiskunde en de ander zoekt extra uitdaging bij het vak ondernemerschap. Mheenpark houdt zoveel mogelijk rekening met die verschillen. Daarom bieden we bijvoorbeeld verschillende plusvakken aan.

Hoi! Wij zijn Isara en Julia

“Wij zitten op het Veluws College Mheenpark en hebben het hier erg naar onze zin! Wij moesten wel even wennen aan het zelfstandig werken, maar wij hebben dit nu al goed onder de knie! Het leukste aan de middelbare school is nieuwe vrienden/vriendinnen maken, een nieuw begin met een frisse start. Op de kennismakingsdagen in de eerste week leer je meteen je nieuwe klasgenoten kennen”

Isara en Julia

Naar de brugklas

Volgend schooljaar zit jij op het voortgezet onderwijs. Leuk, nieuw en anders! Iedereen leert op zijn eigen manier. Je hebt je eigen talenten en eigen tempo. 

 

Wandel door de school.

Bekijk de school
Sluiten

Tips voor de brugklas

hoe kom je die eerste weken in de brugklas door? Brugklassers van Veluws College Mheenpark helpen je verder!

Uw kind op Mheenpark

Het laatste jaar van de basisschool is een belangrijk jaar: samen met uw zoon of dochter zoekt u een goede school voor de komende jaren. Graag informeren we u over de mogelijkheden op Veluws College Mheenpark.

Hoe houden we contact met u?

Elke klas heeft een mentor. Leerlingen kunnen met vragen en problemen altijd bij hem/haar terecht. De mentor kent de leerlingen, helpt bij problemen, verzorgt de mentorlessen en geeft advies over de schoolloopbaan van uw zoon/dochter. Als ouder wilt u natuurlijk weten hoe het gaat met uw zoon/dochter op school. De mentor is hiervoor uw eerste aanspreekpunt.U kunt bij de mentor altijd terecht met uw vragen.

Ook informeren we u op deze manier:

 • Ouderavonden: U wordt jaarlijks een aantal keren uitgenodigd voor een ouderavond. U krijgt dan informatie over de jaarlaag van uw kind en de ontwikkelingen op school.
 • Voortgangsgesprek:  Regelmatig organiseren we voortgangsgesprekken tussen ouders, leerling en mentor.
 • SOMtoday: Op SOMtoday vindt u de resultaten en absentie van uw kind.
 • Mhemouders: Onze maandelijkse nieuwsbrief.
 • Website: Op onze website vindt u meer informatie over de school. Bent u op zoek naar onze overgangsnormen of onze jaarkalender? Dit vindt u allemaal in de digitale schoolgids op onze website.

Kwaliteitszorg

Doen we de goede dingen en doen we de dingen goed? We gaan regelmatig na of we waarmaken wat we in onze plannen beloven. We zijn ambitieus als het gaat
om het bewaken en verbeteren van de kwaliteit van ons onderwijs. Regelmatig doen we onderzoek onder ouders, leerlingen en medewerkers. We publiceren al onze resultaten op de website www.scholenopdekaart.nl.

Leermiddelenpakket

Alle leerlingen krijgen een gratis leermiddelenpakket. Wij zorgen voor de juiste samenstelling. Alle middelen zijn nieuw of in goede staat. Leerlingen hebben ook leermiddelen nodig die niet in het pakket zitten zoals woordenboeken, een rekenmachine, schriften en schrijfmateriaal. Deze komen voor rekening van ouders.

In ons onderwijs wordt dagelijks gebruik gemaakt van ICT. Het is voor onze leerlingen dan ook een belangrijk voordeel als zij beschikken over een laptop.

Aanmelden en toelating

Bij toelating tot het Veluws College Mheenpark is het advies van de basisschool leidend.

U vindt het aanmeldingsformulier in het informatiepakket dat uitgedeeld wordt op de open dag of u kunt het aanmeldingsformulier hier downloaden.

Het aanmeldingsformulier kunt u opsturen of persoonlijk bij ons afgeven.

Wat is er allemaal te doen

Om je te helpen om de school te kiezen die het beste bij je past, organiseren we DOE-dagen en de Open Dag. Je bent van harte welkom om langs te komen, hieronder vind je data en meer informatie van de verschillende dagen.
 • 11
  sep

  Deze week Leerplangesprekken klas 1,2 en 4

 • 11
  sep

  Deze week Leerplangesprekken klas 2 en 4

 • 02
  okt

  PO VO avond

 • 03
  okt

  Organisatiedag