Naar de brugklas

Volgend schooljaar zit jij op het voortgezet onderwijs. Leuk, nieuw en anders! Het Veluws College Mheenpark is een echte onderbouwschool; je komt op een school met kinderen die allemaal even oud zijn als jij bent. De sfeer en de regels zijn daardoor net even anders dan op scholen met een bovenbouw. We zitten in twee gebouwen, waaronder een apart brugklasgebouw. Hierdoor is de school erg overzichtelijk en voel je je er snel thuis. Er is op school veel aandacht voor internationalisering, het werken met laptops en er zijn vaste begin- en eindtijden. 

Nieuwsgierig naar onze school? Kijk hier voor meer informatie.

Op Veluws College Mheenpark zijn twee soorten brugklassen:

  • mavo/havo
  • havo/atheneum

Alle brugklasleerlingen met een mavo, mavo/havo, havo, havo/atheneum of atheneum advies, starten in een combinatieklas: mavo/havo of havo/atheneum. Zo krijg je de kans om te ontdekken welk niveau het beste bij jou past. We houden in de lessen natuurlijk wel rekening met de verschillende niveaus. Mheenpark werkt met een verlengde brugklasperiode, waarin je mentor met je meegroeit naar klas 2. Pas in klas 3 kom je terecht in een mavo-, havo- of vwo-klas.

PlusVakken

Op Mheenpark kies je in de brugklas een PlusVak. Je krijgt dan drie jaar lang les in een vak dat aansluit bij jouw interesse, zonder dat je langer naar school hoeft. Je kunt uit drie plusvakken kiezen: Theater+, Sport+ en Explore+.
Lees hier meer over onze Plusvakken

Andere belangrijke dingen…

  • Kom je bij ons in de brugklas? Dan ga je veel werken met een laptop.
  • Wil jij je talent combineren met school? Dat kan! Topsport Talentschool
  • Mheenpark doet veel aan internationalisering
  • Wil je weten hoe je geholpen wordt op Mheenpark? Kijk dan hier. 
  • Wie zijn je nieuwe klasgenoten en mentor? Tijdens de kennismakingsdag op woensdag 26 juni 2024 leer je ze alvast kennen.