Naar de brugklas

Volgend schooljaar zit jij op het voortgezet onderwijs. Leuk, nieuw en anders! Het Veluws College Mheenpark is een echte onderbouwschool; je komt op een school met kinderen die allemaal even oud zijn als jij bent. De sfeer en de regels zijn daardoor net even anders dan op scholen met een bovenbouw. We zitten in twee gebouwen, waaronder een apart brugklasgebouw. Hierdoor is de school erg overzichtelijk en voel je je er snel thuis. Er is op school veel aandacht voor internationalisering, het werken met laptops en er zijn vaste begin- en eindtijden. 

Op Veluws College Mheenpark zijn drie brugklassen:

  • mavo/havo
  • havo/atheneum
  • Delta

Alle brugklasleerlingen in ons Vita onderwijs starten in een combinatieklas: mavo/havo of havo/atheneum. Zo krijg je de kans om te ontdekken welk niveau het beste bij jou past. We houden in de lessen natuurlijk wel rekening met de verschillende niveaus. Na een jaar kijken we samen welk niveau je in de tweede klas gaat volgen.

Bij Delta zitten leerlingen met mavo-, havo- en vwo-advies de eerste drie jaar bij elkaar in dezelfde stamgroep. Wel volg je een aantal vakken samen met kinderen die hetzelfde niveau hebben als jij. Alle brugklasleerlingen die de Vita leerroute volgen starten in een combinatieklas: mavo/havo of havo/atheneum. Zo krijg je de kans om te ontdekken welk niveau het beste bij jou past. We houden in de klas natuurlijk wel rekening met de verschillende niveaus. Na een jaar kijken we samen in welke tweede klas je verder kunt. Lees hier meer over Vita en Delta

 

PlusVakken

Op Mheenpark kies je in de brugklas een PlusVak. Je krijgt dan drie jaar lang les in een vak dat aansluit bij jouw interesse, zonder dat je langer naar school hoeft. Bij de Vita leerroute kun je uit drie plusvakken kiezen: Expressie+, Sport+ en Explore+. Bij Delta zijn er twee plusvakken: Expressie+ en Sport+.
Lees hier meer over onze Plusvakken

Andere belangrijke dingen…