Doe dagen

Zit jij in groep 8 en ben je nieuwsgierig naar het Veluws College Mheenpark? Kom dan op onze DOE-middag in november! Dit jaar zijn er zelfs vijf DOE-middagen!

Iedere woensdag in november is er bij ons op school een DOE-middag. Tijdens de DOE-middagen ervaar je hoe het is om les te krijgen op een echte middelbare school. Loop door de school, maak kennis met onze docenten en leerlingen, proef de sfeer en leer het gebouw kennen!

Hoe laat:            Iedere woensdag in november van 14:30u – 16:30u.

Waar:                  Veluws College Mheenpark, Zilverschoon 43

Voor wie:           Alle kinderen in groep 8

Het programma van de DOE-middagen 2022 ziet er als volgt uit:

Sport+:

Ben jij altijd lekker actief en hou je veel van sporten? Denk jij erover om dit plusvak op Mheenpark te volgen? Neem dan je gymkleding mee en doe op de DOE-middag mee met Sport+. Je hoort wat het plusvak inhoudt en gaat natuurlijk zelf actief aan de slag!

Explore+:

Onderzoek jij graag en wil je leren hoe je dit goed kunt vastleggen? Is presenteren iets voor jou en wil je er graag meer over weten? Dan past het plusvak Explore+ helemaal bij jou. Op de DOE-middag ga je aan de slag met vormgeving en maak je een kamishibai (een oud Japans verhaal-vertel-methode. Een eeuwen oude voorloper van powerpoint !)

Expressie+:

Bedenken, oefenen, maken, spelen en kijken naar toneel. Als dat is waar je interesse in hebt of gewoon nieuwsgierig naar bent. Kom dan naar de DOE-middag van Expressie+ en ervaar door samenwerking met anderen dat jij van dit plusvak gaat stralen!

Beeldende Vorming / Muziek:

Tijdens de doe-middag bv/muziek gaan we vooral praktisch aan de slag.
Je maakt je eigen 3-luik aan de hand van verschillende muziekstijlen en we gaan samen musiceren.

Natuurlijk mag je jouw kunstwerk aan het eind van de dag ook meenemen naar huis.

Brugspiekmiddag:

Wil jij kennis maken met hoe het op Mheenpark gaat? Ben je benieuwd naar de vakken bij ons op school? Geef je dan op voor de brugspiekmiddag tijdens de DOE-middag. Je ontvangt een “echt” rooster en volgt vier verschillende minilessen, waarbij je van lokaal maar natuurlijk ook van vak en van docent wisselt.