Internationalisering

Lijkt het je leuk om later te gaan studeren of te werken in het buitenland? Of wil je gewoon meer weten over andere culturen? Dat komt goed uit! Op het Veluws College Mheenpark verleggen ALLE leerlingen hun grenzen. Je gaat naar het buitenland, werkt online samen aan opdrachten met leerlingen uit andere landen en krijgt Engels op jouw niveau.

Het Veluws College Mheenpark is een Global Citizen School en aangesloten bij Global Citizen Network. Dit netwerk van ruim 70 scholen in het voorgezet onderwijs hebben allemaal hetzelfde doel: jou opleiden tot wereldburger.

Op Global Citizen scholen hebben de lessen van alle vakken een internationaal en/of intercultureel tintje. Er wordt bijvoorbeeld gewerkt met het Europese online samenwerkingsplatform eTwinning om digitale samenwerkingsprojecten met andere Europese scholen op te zetten. Ook is er extra aandacht voor versterkt talenonderwijs en worden uitwisselingen met scholen in het buitenland ingezet om wereldburgerschap van leerlingen te ontwikkelen. Op het Veluws College Mheenpark hebben alle leerlingen wekelijks een les wereldburgerschap.