Over ons

Het Veluws College Mheenpark is een kleine, overzichtelijke school voor mavo en onderbouw havo en atheneum. Op onze school sta JIJ centraal! We geloven in jouw groei, je talenten en je dromen. Laat de toekomst maar komen!

Wij hebben twee gebouwen. In klas 1 volg je de meeste lessen in ons aparte brugklasgebouw. Vanaf het tweede jaar volg je de lessen vooral in ons (grotere) gebouw.

Vaardig, verbonden en op maat

Op school leer je van alles. Bijvoorbeeld wat de hoofdsteden van de landen in Zuid-Amerika zijn. Je ontwikkelt ook vaardigheden. Dat vinden wij nog veel belangrijker! Dat je goed kunt samenwerken, creatief en kritisch bent en leert presenteren. Reflecteren vinden we ook belangrijk: dat je van jezelf weet waar je goed en minder goed in bent. We hopen dat je bij ons veel ‘fouten’ maakt. Want, van je fouten leer je!

We willen op school verbonden zijn met elkaar; leerlingen, ouders en collega’s. Op school moet je je veilig voelen, je moet het er fijn hebben en het gevoel hebben dat je ertoe doet. We willen als school ook goed verbonden zijn met de wereld. Dichtbij en ver weg. Zo geven onze leerlingen gymlessen op basisscholen en doen we vrijwilligerswerk in de wijk. Alle leerlingen krijgen elke week het vak wereldburgerschap, we werken veel met computers en er zijn veel internationale uitwisselingen.

Ons onderwijs is ‘op maat’. Dat is logisch want iedereen is verschillend. De één vindt dit leuk of moeilijk en de ander dat. Daarom wil de één extra tijd besteden aan wiskunde en de ander wil meer uitdaging. Mheenpark houdt zoveel mogelijk rekening met die verschillen. Daarom bieden we bijvoorbeeld verschillende plusvakken aan.

Veluwse Onderwijsgroep

Veluws College Mheenpark maakt deel uit van de Veluwse Onderwijsgroep, een door talent en ambitie gedreven organisatie. Bijna 2.000 medewerkers maken zich sterk voor kwalitatief en uitdagend onderwijs voor ruim 13.000 leerlingen.

Meer weten?

Wilt u meer weten over onze school en de mogelijkheden die wij bieden?
Bekijk onze pagina ‘Onderwijs‘!

Wie weet tot ziens op het Veluws College Mheenpark!