Veluws College Walterbosch

Iets voor jou?

Het bruist op het Veluws College Walterbosch! Dankzij ons Technasium, ons culturele programma en de interessante keuzevakken krijg je volop de kans om je breed te ontwikkelen. We dagen je uit en helpen je als het nodig is. Jouw ontwikkeling is heel belangrijk en daarom hebben we veel contact met je ouders. Elk jaar scoren we in onderzoeken hoog op veiligheid en de fijne sfeer die er is op school. Het schooljaar 2018-2019 starten we met een nieuwe richting: vwo-Erasmus.

Zit je al bij ons op school? Ga dan naar de online schoolgids!

Bèta én kunst

Gekke combinatie? Nee hoor! Creativiteit is bij zowel Bèta als kunst erg belangrijk. Creatief denken brengt je verder. Je komt met verrassende, slimme oplossingen voor ingewikkelde vragen en opdrachten. Je leert met een open blik te kijken, te onderzoeken, je grenzen te verleggen, samen te werken en te organiseren… Superhandige vaardigheden!

Technasium
In de brugklas maak je kennis met het Technasium: lastige uitdagingen van échte bedrijven en jij bedenkt de oplossing! Samen met je klasgenoten ontdek je hoe iets beter kan en werkt. Misschien wil je later wel een technische studie doen. Dan is het handig dat je al kennis en ervaring opgedaan hebt op het Technasium.

Kunst!
Je leert niet alleen uit boeken. Je leert ook door je fantasie te gebruiken en je grenzen te verleggen. Door jezelf te laten zien! Op het Veluws College Walterbosch is er veel aandacht voor kunst en cultuur. Je kunt zelfs examen doen in muziek!

Begeleiding

We vinden het belangrijk dat iedereen met plezier naar school gaat. Vooral het eerste jaar zal er een hoop op je afkomen: een nieuwe school, allemaal nieuwe gezichten en een ander schoolsysteem. Al die nieuwe dingen zijn natuurlijk hartstikke leuk en spannend, maar kunnen soms best lastig of verwarrend zijn. Daarom is het goed te weten dat er allerlei mensen klaarstaan om je te helpen. Ook tijdens je verdere schoolloopbaan kan het zijn dat je even niet lekker in je vel zit. Blijf daar dan vooral niet mee rondlopen, maar praat erover met mensen op school.

Mentor

Elke klas heeft een mentor. Deze mentor is het eerste aanspreekpunt voor jou en je ouders. Bij vragen of problemen kun je bij hem/haar terecht. Als de mentor je niet verder kan helpen, kan hij/zij je doorverwijzen naar andere hulpverleners op onze school.

Huiswerkbegeleiding

Het kan voorkomen dat je schoolresultaten tegenvallen. Ook dan kun je op verschillende manieren geholpen worden. Bij ons kun je huiswerkbegeleiding krijgen. Op school maak en leer je dan in alle rust je huiswerk en kun je hulp krijgen van de begeleider. Ook helpen we je graag tijdens begeleidingsuren.

Dyslexie

Alle brugklassers doen mee aan een signaleringsonderzoek naar dyslexie. Als blijkt dat je een achterstand hebt op het gebied van spelling of dyslectisch bent (dit wordt dan wel verder onderzocht), dan gaan we je gericht helpen. Dyslectische leerlingen krijgen extra faciliteiten die helpen de schoolopleiding met succes af te ronden. Zo kun je bijvoorbeeld extra tijd krijgen voor een toets.

Studiebegeleiding

Sommige leerlingen hebben moeite met studeren. Zij kunnen bijvoorbeeld niet goed plannen. Deze leerlingen kunnen begeleid worden door een studiebegeleider. Je wordt dan geholpen naar een structureel andere studiehouding, zodat je je studie weer zelfstandig succesvol kan vervolgen.

Stel je vragen aan de directie


Werken jullie met laptops?

Kun jij je voorstellen dat er geen internet zou zijn? Nee toch? Computers, apps, internet, we kunnen niet meer zonder. Daarom vinden we het belangrijk jou goed voor te bereiden op je digitale toekomst. We willen graag dat iedere leerling een eigen laptop heeft, zodat je thuis en op school bij je documenten kunt.

Wanneer is jullie open dag?

We ontmoeten je graag tijdens onze open dag op woensdag 17 januari 2018 van 15.30 uur tot 19.30 uur. Jij en je ouders kunnen dan praten met leerlingen en docenten, lessen volgen en uitgebreid de school bekijken en meedoen met allerlei activiteiten.

Hoe kan ik mij aanmelden?

Je kunt je aanmelden voor onze school door het aanmeldingsformulier in te laten vullen door je ouders. Het formulier lever je in bij je juf of meester, dan komt het bij ons terecht. Het formulier krijg je tijdens onze open dag, kun je opvragen bij je juf of meester of vinden op de homepage van deze website.

Hebben jullie ook contact met mijn ouders?

Wij vinden het belangrijk om te weten hoe het met je gaat. Daarom gaat je mentor regelmatig met je in gesprek en zul je zien dat ook andere docenten voor je klaarstaan. Een goed contact met je ouders zorgt er ook voor dat we je goed kunnen helpen. Net als jij kunnen je ouders altijd online je aanwezigheid, lesrooster en cijferlijst bekijken. Vlak voor elke schoolvakantie ontvangen je ouders onze nieuwsbrief met nieuwtjes en verslagen van evenementen. Regelmatig krijgen zij een uitnodiging voor een ouderavond. Natuurlijk kunnen ze altijd contact opnemen voor een afspraak buiten de ouderavonden. En heb je de online schoolgids al bekeken? Ook hier vinden leerlingen en ouders een hoop relevante informatie!

Certificeringen

Topsport Talentschool

Sport je veel en graag? En doe je dit op hoog niveau? Dan kun je in de knel komen met je schoolwerk en je sportieve ambities. Speciaal daarvoor heeft de Landelijke Organisatie Onderwijs en Topsport (LOOT), Topsport Talentscholen in het leven geroepen. Er zijn in Nederland niet zo heel veel Topsport Talentscholen, maar het Veluws College is er één van. Op die manier scoor jij als sporttalent twee keer: in de klas en in de sport!

Meer informatie

Technasium

Wij zijn aangesloten bij Stichting Technasium. De stichting ontwikkelt het technisch onderwijs, schoolt docenten en bewaakt de kwaliteit.

Meer informatie

Gezonde School

Gezonde leerlingen presteren beter! Daarom heeft Veluws College Walterbosch het certificaat Gezonde School in de wacht gesleept.

Meer informatie