Je talent en school

Sport je veel en graag? En doe je dit op hoog niveau? Of heb je een ander talent? Wij helpen jou om je schoolwerk te combineren mét jouw talent.

Topsport Talentschool

Ben jij een sportief talent en heb je een TTS-status, zoals Belofte, Nationaal Talent of Internationaal Talent, dat goedgekeurd is door de nationale sportbonden en door de NOC*NS (voorheen LOOT-status) dan kun je terecht op onze school, want wij zijn een Topsport Talentschool. Daardoor kunnen we jou speciale faciliteiten bieden, zoals een flexibel rooster, uitstel of vermindering van huiswerk en gespreid examen doen. Kijk voor meer informatie op de website expertisecentrum voortgezet onderwijs.

Ruimte voor Talent

Heb jij een ander speciaal talent dan sporten, bijvoorbeeld muziek maken, dansen of acteren? Dan denken we graag met je mee over het combineren van je schoolwerk met je talent. Walterbosch is een Topsport Talentschol en daarom bieden we Ruimte voor talent!

FSG Academy

Met of zonder status kun je terecht op de FSG Academy in Apeldoorn, waarmee onze school nauw samenwerkt. FSG maakt het sportprogramma en wij zorgen dat het past binnen je lesrooster. Meer informatie en toelatingseisen vind je op de website van FSG.

Tim: “Sinds mijn vijfde zit ik op mountainbiken. Ik train ongeveer vier keer per week en in het weekend rijd ik een wedstrijd. Dat is soms moeilijk te combineren met school. Vooral als ik veel huiswerk heb! Gelukkig denkt mijn begeleider op school met me mee. Als ik veel moet trainen of een belangrijke wedstrijd heb, krijg ik vrij. Ik train nu voor het Europese kampioenschap. Ik wil graag beter worden en blijven groeien.”