Over Walterbosch

Het Veluws College Walterbosch is een bruisende school voor havo, atheneum en vwo-Erasmus. Welke opleiding je ook doet, je krijgt altijd de kans om te kiezen voor ons Technasium of kunst & media.

Onze school staat bekend om de fijne sfeer en veiligheid. We vinden het heel belangrijk dat je goed in je vel zit en het naar je zin hebt. Daarom hebben we veel contact met jou en je ouders. Of je nu graag op een computer werkt, samenwerkt om dingen op te lossen of creatief bezig bent: het kan allemaal!

 

Hoi! Ik ben Lysanne en ik zit op het Veluws College Walterbosch. Bij vwo-Erasmus leer je sneller en werk je projectmatig. Je kan sneller door de stof omdat je er meer in kunt verdipen en je eigen tempo bepaalt. Ook krijg je leuke en creatieve opdrachten, waarbij je zelf (in een groepje) mag bedenken hoe je ze uitvoert! Zo hebben we een reisgids gemaakt voor een cruise over de middellandse zee. Bij deze opdracht kwamen de vakken topografie, filosofie en geografie aan bod. Er zijn ook vakken waarbij je zelf mag kiezen aan welk project je werkt, bijvoorbeeld een game ontwerpen of je verdiepen in een onderzoek dat je interessant vindt.”

Veluwse Onderwijsgroep

Het Veluws College Walterbosch maakt deel uit van de Veluwse Onderwijsgroep. Dit samenwerkingsverband bestaat uit drie stichtingen: SKVOAO, Stichting Katholiek Voortgezet Onderwijs Apeldoorn en Omgeving (Veluws College), SKPOOV, Stichting Katholiek Primair Onderwijs Oost-Veluwe (veertien katholieke basisscholen en één school voor katholiek speciaal basisonderwijs) en Stichting CVO Apeldoorn, Stichting Christelijk Voortgezet Onderwijs Apeldoorn (De Heemgaard, Sprengeloo en Christelijk Lyceum).