Onderwijs

Op het Walterbosch kies je in de brugklas voor havo/atheneum of vwo-Erasmus. Je leert bij ons zelfstandig te worden, we gaan je helpen bij het ‘leren leren’ en het plannen. Dit doe je zowel op het havo/atheneum als op het vwo-Erasmus (veelal tijdens de klassenwerkuren), onder begeleiding van je coach. 

Minder vakken

Zowel op het havo/atheneum als op de vwo-Erasmus geven we les in vakken en domeinen. In het domein Mens en Natuur, waarin je de vakken biologie, natuurkunde en scheikunde verkend, werk je bijvoorbeeld aan het project Expeditie Robinson. Door de domeinen heb je een overzichtelijk rooster met ruimte voor coaching en eigen voorkeuren. De keuze is aan jou!

Geen cijfers en bijna geen toetsen

Je krijgt bij ons bijna geen toetsen, maar onze docenten kijken goed of je wel jouw leerdoelen behaalt en geven je feedback. Iets afronden kan ook goed door een presentatie te even, een begrippen poster te maken of een film te monteren!

Goede begeleiding

Onze school staat bekend om onze goede zorg en begeleiding (driehoeksgesprekken, coaching en juniorcoaches). Je coach helpt jou bijvoorbeeld bij het plannen, maar kijkt ook of je het naar je zin hebt op school.

Klaar voor een digitale toekomst!

Kom je bij ons in de brugklas? Dan ga je veel werken met een laptop of tablet. Op havo/atheneum is het handig om zelf een laptop te hebben, maar die is niet verplicht. Er zijn altijd laptops beschikbaar als je er één nodig hebt. Let op: op vwo-Erasmus is een laptop verplicht!