Onderwijs

Het Veluws College Walterbosch is een bruisende school voor havo, atheneum en vwo-Erasmus. Welke opleiding je ook doet, je krijgt altijd de kans om te kiezen voor ons Technasium of kunst & media.

Brugklas

Op het Veluws College Walterbosch zijn er twee soorten brugklassen. Een havo-atheneum brugklas en een brugklas vwo-Erasmus. De brugklasperiode duurt twee jaar. Daarna maak je – in het geval van de havo-atheneum brugklas – de keus voor havo of atheneum. Misschien merk je al snel dat je voldoende wordt uitgedaagd op de havo of dat je atheneum gaat doen. Dan passen we het tweede jaar je programma aan naar dat niveau. Alle andere leerlingen krijgen twee jaar lang les en toetsen op havo/atheneumniveau. Als we in de brugklas havo/atheneum ontdekken dat jij meer uitdaging nodig hebt, kan je in het tweede jaar instromen op het vwo-Erasmus. Of je daarvoor in aanmerking komt, toetsen wij via een opdracht en de CITO-toetsen die je bij ons op school maakt. Ook na leerjaar 3 kun je van atheneum naar “het vernieuwde vwo”-bovenbouw.

Extra vakken

Wat vind jij leuk en interessant? Op het Veluws College Walterbosch kun je vanaf de brugklas tot de bovenbouw vakken volgen die aansluiten bij je talenten en interesses.

Klaar voor een digitale toekomst!

Kom je bij ons in de brugklas? Dan ga je veel werken met een laptop of tablet. Op havo en atheneum is het handig om zelf een laptop te hebben, maar die is niet verplicht. Er zijn altijd laptops beschikbaar als je er één nodig hebt. Let op: op vwo-Erasmus is een laptop verplicht!