Projecten

Op het Veluws College Walterbosch maken alle brugklasleerlingen vanaf het eerste jaar kennis met verschillende projecten: Technasium, Kunst & Media of Informatica. Je werkt 4 uur per week aan je project zonder dat je schooldag langer wordt. 

Technasium

Ben jij nieuwsgierig en creatief? Dan is het Technasium iets voor jou! Op het Technasium ben je op een praktische en creatieve manier bezig met techniek en technologie. Zou jij een geschikt nachtverblijf kunnen ontwerpen voor een gorilla? Of een belevenistuin voor gehandicapten? En hoe zou jij een cruiseschip ontwerpen? Op het Technasium krijg je het vak Onderzoek en Ontwerpen (O&O). Bij dit vak werk je samen met een paar klasgenoten aan uitdagende en interessante opdrachten. Elk project duurt ongeveer acht weken. Alle opdrachten komen van bedrijven of instellingen zoals bijvoorbeeld ziekenhuizen. Het zou maar zo kunnen dat jouw oplossing door een bedrijf wordt uitgevoerd!

Finnian: “Op het Technasium werk je aan projecten voor echte bedrijven. Ik vind het leuk dat je helemaal vrij bent in hoe je opdrachten en projecten aanpakt en wat voor materialen je daarbij gebruikt. Dat de opdrachten vaak voor echte bedrijven zijn, maakt het nog eens extra leuk! We mochten een project doen voor Heutink: bedenkt educatief speelgoed voor kinderen tussen 4 en 8 jaar. Natuurlijk kun je dan een bordspel bedenken, maar wij hebben een rekenspel bedacht in de vorm van een spiraal. Je pakt twee kaartjes met getallen; die tel je bij elkaar op. De uitkomst is hoeveel stappen je naar voren mocht gaan.

Dit spel gaan ze testen bij de doelgroep, super gaaf! Ook hebben we zelf een puzzel gemaakt van planeten. De planeten hebben we zelf getekend. Meer informatie over dit keuze vak vind je op de pagina Technasium

Kunst & media

Kies je voor kunst & media, dan ga je aan de slag met muziek, toneel, beeldende vorming en film. Je werkt veel samen en ontwerpt mooie dingen! Denk aan: voorstellingen, optredens, tentoonstellingen en nog veel meer! Ook ga je digitaal aan de slag en leer je filmpjes en animaties maken. Alles is mogelijk!

Informatica

Bij Informatica leer je alles over programmeren en ontwerpen in de digitale wereld. Houd je ervan om net zolang door te puzzelen tot een website er perfect uitziet of totdat een app supergoed werkt? Of vind je het gaaf om een game te ontwerpen en leer je graag over alle dingen die daarbij komen kijken? Dan is dit de keuze voor jou! Je gaat vaak zelfstandig aan de slag in ons eigen informaticalokaal.

Cambridge Engels

In de schoolgids op onze website kun je meer lezen over de vele vakken waar uit je kan kiezen.