Vwo-Erasmus

Ben jij…Wil jij…
…ambitieus?…extra uitdaging?
…leergierig?…op onderzoek uitgaan?
…nieuwsgierig?…projectmatig werken?

 

‘Het Erasmus’ is de vwo+ opleiding van het Walterbosch. Hiermee kun je een vwo diploma halen, maar de manier waarop je dat doet is uniek! Je leert via thematische projecten om verschillende soorten kennis en vaardigheden te combineren.

Hierbij denken we niet meer in de schoolvakken, maar werken we in de onderbouw met domeinen, zoals mens & maatschappij, kunst & media en mens & natuur. Een leerling van het Erasmus werkt grotendeels zelfstandig onder begeleiding van een coach, volgt een beperkt aantal lessen en kan altijd kiezen voor uitdagende extra onderdelen.

Als je ergens goed in bent krijg je meer verdieping. In bepaalde gevallen kan je versnellen.

We hebben veel aandacht voor jouw persoonlijke ontwikkeling en denken minder in cijfers, maar in het waarderen van alles wat je doet.

 

Lysanne:

“Bij vwo-Erasmus leer je sneller en werk je  projectmatig. Je kan sneller door de stof omdat je er meer in kunt verdiepen en je eigen tempo bepaalt. Ook krijg je leuke en creatieve opdrachten, waarbij je zelf (in een groepje) mag bedenken hoe je ze uitvoert! Zo hebben we een reisgids gemaakt voor een cruise over de middellandse zee. Binnen deze opdracht kwamen de vakken topografie, filosofie en geografie aan bod. Ook mag je zes uur per week werken aan een project dat je zelf leuk vindt. Bijvoorbeeld een game ontwerpen of je verdiepen in iets waarin je geïnteresseerd bent.”

 

Bekijk hier het filmpje dat je alles vertelt over het Erasmusprogramma:

 055-3579825 (school)
 [email protected]