havo & atheneum

Kies je voor havo of atheneum op onze school, dan kies je voor een superleuke, interessante opleiding met heel veel extra’s!

Havo

Onze havo is uitdagend en biedt je structuur en goede ondersteuning. Je krijgt natuurlijk theoretische vakken zoals Nederlands en wiskunde. En je krijgt les in domeinen. Dit wordt regelmatig afgewisseld met opdrachten uit de praktijk. Op je rooster staan ook klassenwerkuren en flexuren. Zo proberen we het onderwijs aan te sluiten bij wie je bent en wat je kunt. Om je voor te bereiden op het examen krijg je vanaf leerjaar drie weer les in vakken en niet meer in domeinen. Bij ons kun je vanaf klas vier kiezen uit heel veel eindexamenvakken, zoals informatica, onderzoek & ontwerp, maatschappij wetenschappen, bedrijfseconomie en beeldende vorming. Voor iedereen is er de kans om Cambridge-Engels te volgen. Met een wereldwijd erkend Cambridge-certificaat kun je ook over de grens gemakkelijk aan het werk gaan!

Wat past bij jou?

Zit je op de havo/vwo dan maak je vanaf jaar 1 kennis met verschillende toffe projecten. Je werkt 4 uur per week aan je project zonder dat je schooldag langer wordt.

Atheneum

Met een atheneumdiploma kun je naar de universiteit. Om je daarop voor te bereiden, doe je op het atheneum veel onderzoek. je leert analyseren en ontwikkelt een kritische houding. Maar ons atheneum biedt méér. Je kunt naast het halen van extra certificaten voor de talen (ook Spaans), kiezen voor filosofie, informatica, onderzoek & ontwerp en bedrijfseconomie. Net als bij havo sluiten het onderwijs aan op wie je bent en wat je kunt. Op je rooster staan daarom ook de klassenwerkuren en de flexuren, krijg je les in theoretische vakken en domeinen afgewisseld met opdrachten uit de praktijk. Om je voor te bereiden op het examen krijg je vanaf leerjaar drie weer les in vakken en niet meer in domeinen.