Op het Veluws College Walterbosch kun je kiezen voor de havo. De havo bereidt je voor op het hbo, hoger beroepsonderwijs. Je komt terecht in een havo/vwo brugklas. Na de tweejarige brugperiode kies je dan voor de havo of voor het atheneum. De havo duurt in totaal vijf jaar.

In klas 1 van je brugperiode krijg je onder andere de volgende vakken: Nederlands, Engels, Frans, geschiedenis, aardrijkskunde, wiskunde, biologie, expressievakken, lichamelijke opvoeding en levensbeschouwelijke vorming. In de tweede klas komen daar o.a. Duits en NaSk (een combinatie van natuur- en scheikunde) bij.

Naast deze vakken vind je op het lesrooster ook het mentoruur. Tijdens het mentoruur leer je in de brugklas onder andere hoe je het beste met je agenda en je huiswerk om kunt gaan. We bespreken bijvoorbeeld hoe je je leer- en maakwerk het best kunt plannen en hoe je grote stukken tekst leert. Met je mentor en je klasgenoten werk je ook met de methode Leefstijl. Met behulp van rollenspelen, discussies en filmfragmenten leer je bijvoorbeeld je mening te geven en om te gaan met conflicten en behandelen we thema’s als pesten en puberteit.

Om jezelf nog meer uit te dagen kies je een keuzevak.