Veluws College Twello

Iets voor jou?

Veluws College Twello is een kleine school waar iedereen elkaar kent. Het draait er om jou. Wat kun jij al en wat wil je nog graag leren? We houden rekening met jouw interesses, ambities, talenten en niveau. Je krijgt onderwijs dat bij jou past: op maat. Natuurlijk volg je ‘gewone’ lessen op school, maar we trekken er ook vaak samen op uit. Op onze school hebben sommige brugklassen twee niveaus. Bijvoorbeeld de mavo/havo brugklas. Je krijgt daar les op het hoogste niveau. Na twee jaar kies je of je verdergaat op de mavo, de havo of het vwo. Mavoleerlingen doen bij ons examen en havo en vwo-leerlingen gaan vanaf klas 4 naar een andere school in Deventer of Apeldoorn. Er zijn duidelijke regels op school. Daardoor is de sfeer veilig en prettig. Je voelt je hier snel thuis.

Zit je al bij ons op school? Ga dan naar de online schoolgids!

Kom langs


22 januari 2020

Meer met je mavo

Kun jij meer? Op onze mavo krijg je extra uitdagingen. Zo kun je de vakken Nederlands, Engels en wiskunde op havoniveau volgen. Vind je de mavo een makkie? Er is een speciaal havotraject voor leerlingen die naar de havo willen. Deze leerlingen kiezen bijvoorbeeld in de vierde klas een zevende vak. Zo sluit hun vakkenpakket goed aan op de havo en wordt de overstap een stuk kleiner!

Begeleiding

We vinden het belangrijk dat iedereen met plezier naar school gaat. Vooral het eerste jaar zal er een hoop op je afkomen: een nieuwe school, allemaal nieuwe gezichten en een ander schoolsysteem. Al die nieuwe dingen zijn natuurlijk hartstikke leuk en spannend, maar kunnen soms best lastig of verwarrend zijn. Daarom is het goed te weten dat er allerlei mensen klaarstaan om je te helpen. Ook tijdens je verdere schoolloopbaan kan het zijn dat je even niet lekker in je vel zit. Blijf daar dan vooral niet mee rondlopen, maar praat erover met mensen op school.

Mentor

Als je problemen of vragen hebt, kun je altijd terecht bij je mentor. Hij (of zij) is de persoonlijk begeleider van alle leerlingen uit jouw klas. De mentor kent je klas goed, helpt je bij problemen en geeft advies over zaken die belangrijk zijn voor jouw toekomst. Ook werkt je mentor aan een goede sfeer in de klas. De mentor is het eerste aanspreekpunt voor je ouders of verzorgers.

Dyslexie

Als blijkt dat je dyslectisch bent, dan helpen we je daarbij. Bijvoorbeeld met toetsen op maat, voorgelezen studieboeken en rekenbegeleiding. We kijken wat jij nodig hebt en maken daar afspraken over.

Opvang brugklas

In de brugklas krijg je elke week een mentorles om je wegwijs te maken in het voortgezet onderwijs. In deze lessen is veel aandacht voor de sfeer in de klas, de gang van zaken in de school, hoe je het best om kunt gaan met huiswerk en hoe je moet studeren.

Decaan

Onze droom is 'dat je kiest wat je leuk vindt, doet waar je goed in bent en gelukkig wordt van de stappen en keuzes die je maakt'. Daar helpen wij je bij. Samen met de mentoren, docenten en teamleiders helpt de decaan jou bij het ontwikkelen van keuzevaardigheden en loopbaanvaardigheden. Vaardigheden die je nodig hebt om zelf stappen te kunnen zetten in je eigen loopbaan. De decaan helpt je daarnaast bij het maken van een vakkenpakket-, profiel-, studie-, school-, of beroepskeuze.

Begeleidingsuur

Aan het begin van het schooljaar word je op Nederlands, Engels en rekenvaardigheden getest, zodat je tijdens het begeleidingsuur eventuele taal- en/of rekenachterstanden kunt wegwerken.

Huiswerkuur

Het is mogelijk om na jouw vaste lessen een huiswerkuur te volgen. Dit huiswerkuur is vrijwillig, maar niet vrijblijvend. Er is een docent die jou kan helpen met het begeleiden van jouw huiswerk. Het huiswerkuur is 3 keer per week.

Gezonde school

Op onze school wordt gezond eten en drinken aangeboden voor onze leerlingen en het personeel. Op die manier proberen wij bij te dragen aan een gezonde omgeving. Via volgende link kun je een filmpje bekijken: https://youtu.be/exPeMHnQ-Hg

Stel je vragen aan de directie

Stel een vraag


Welke PlusVakken zijn er op Veluws College Twello?

Twee uur per week kun je een PlusVak kiezen dat jij écht leuk vindt, zonder dat je langer naar school hoeft! De PlusVakken van Veluws College Twello zijn Sport+, Theater+ en Multimedia+ en Onderzoek en Design+.

Hoe is het contact tussen school en ouders?

Wij vinden het belangrijk om te weten hoe het met je gaat. Daarom gaat je mentor regelmatig met je in gesprek en zul je zien dat ook andere docenten voor je klaarstaan. Een goed contact met je ouders zorgt er ook voor dat we je goed kunnen helpen. Net als jij kunnen je ouders altijd online je aanwezigheid, lesrooster en cijferlijst bekijken. Vlak voor elke schoolvakantie ontvangen je ouders onze nieuwsbrief met nieuwtjes en verslagen van evenementen. Regelmatig krijgen zij een uitnodiging voor een ouderavond. Natuurlijk kunnen ze altijd contact opnemen voor een afspraak buiten de ouderavonden. En heb je de online schoolgids al bekeken? Ook hier vinden leerlingen en ouders een hoop relevante informatie!

Wanneer is jullie open dag?

We ontmoeten je graag tijdens onze open dag op dinsdag 22 januari 2020 van 18:00 uur tot 20:30 uur. Stel al je vragen, volg een miniles en bekijk de school!

Hoe kan ik mij aanmelden?

Je kunt je aanmelden voor onze school door het aanmeldingsformulier in te laten vullen door je ouders. Het formulier lever je in bij je juf of meester, dan komt het bij ons terecht. Het formulier krijg je tijdens onze open dag, kun je opvragen bij je juf of meester of vinden op de homepage van deze website.

Certificeringen

Topsport Talentschool

Sport je veel en graag? En doe je dit op hoog niveau? Dan kun je in de knel komen met je schoolwerk en je sportieve ambities. Speciaal daarvoor heeft de Landelijke Organisatie Onderwijs en Topsport (LOOT), Topsport Talentscholen in het leven geroepen. Er zijn in Nederland niet zo heel veel Topsport Talentscholen, maar het Veluws College is er één van. Op die manier scoor jij als sporttalent twee keer: in de klas en in de sport!

Meer informatie