Groep 7 en 8

Hallo bijna-brugklasser!

Al aan het ontdekken welke school het beste bij je past? Leer onze school kennen!

Veluws College Twello is een kleine school waar iedereen elkaar kent. Het draait er om jou.
Wat kun jij al en wat wil je nog graag leren? We houden rekening met jouw interesses, ambities, talenten en niveau. Je krijgt onderwijs dat bij jou past: op maat. Je volgt ‘gewone’ lessen op school, maar we trekken er ook vaak samen op uit. Want buiten de school, dáár is de wereld. ‘Levensecht’ onderwijs noemen we dat. We hebben duidelijke regels op school. Daardoor is de sfeer veilig en prettig.

Ben je nieuwsgierig naar onze school? We hebben gedurende het jaar verschillende momenten waarop je met ons kunt kennismaken!

Klik in het menu voor meer informatie.

Kom langs!

Op 25 januari is onze open dag! Je bent van harte welkom tussen 18:00 uur en 20:30 uur om onze school te ontdekken. Ga in gesprek met leraren, ervaar onze school en ontdek ons onderwijs.
  • 25
    jan

    Open dag

Wandel door de school en bekijk de lokalen en aula

Bekijk onze school!
Sluiten

Ontdek je talent met plusvakken!

Twee uur per week kies je een PlusVak dat jij écht leuk vindt, dit kan zijn: Onderzoek & Design+, Theather+ Multimedia+ of Sport+ En dit alles zonder dat je langer naar school hoeft!

TIMON


"Iets doen wat je normaal nooit zou doen, zoals veel te hard lache, dat is wat je doet bij Theater+. Op het podium kun je lekker gek doen!"

Uw kind op het Veluws College Twello

Het laatste jaar van de basisschool is een belangrijk jaar: samen met uw zoon of dochter zoekt u een goede school voor de komende jaren. Graag informeren we u over de mogelijkheden op het Veluws College Twello.

Hoe houden we contact met u?

Elke klas heeft een mentor. Leerlingen kunnen met vragen en problemen altijd bij de mentor terecht. De mentor kent de klas, helpt bij problemen en geeft advies over de schoolloopbaan van uw zoon/ dochter. Alle klassen hebben één mentoruur per week. Als ouder wilt u natuurlijk weten hoe het gaat met uw zoon/dochter op school. De mentor is hiervoor uw eerste aanspreekpunt; u kunt altijd bij hem/haar terecht met vragen. Op onze website vindt u allerlei algemene informatie. Bent u op zoek naar onze overgangs­ normen, een e­mailadres van een docent of onze jaaragenda? Dit vindt u allemaal in de digitale schoolgids op onze website.

Wanneer is jullie open dag?

Onze open dag is in 2022 op 25 november van 18:00 uur tot 20:30 uur!

Hoe kan ik mij aanmelden?

Je kunt je aanmelden voor onze school door het aanmeldingsformulier in te laten vullen door je ouders. Het formulier is te vinden op https://www.veluwscollege.nl/twello/kom-naar-twello/aanmelden/

Hoe is het contact tussen school en ouders?

Wij vinden het belangrijk om te weten hoe het met je gaat. Daarom gaat je mentor regelmatig met je in gesprek en zul je zien dat ook andere docenten voor je klaarstaan. Een goed contact met je ouders zorgt er ook voor dat we je goed kunnen helpen. Net als jij kunnen je ouders altijd online je aanwezigheid, lesrooster en cijferlijst bekijken. Vlak voor elke schoolvakantie ontvangen je ouders onze nieuwsbrief met nieuwtjes en verslagen van evenementen. Regelmatig krijgen zij een uitnodiging voor een ouderavond. Natuurlijk kunnen ze altijd contact opnemen voor een afspraak buiten de ouderavonden. En heb je de online schoolgids al bekeken? Ook hier vinden leerlingen en ouders een hoop relevante informatie!

Welke plusvakken zijn er?

Twee uur per week kun je een PlusVak kiezen dat jij écht leuk vindt, zonder dat je langer naar school hoeft! De PlusVakken van Veluws College Twello zijn Sport+, Theater+ en Multimedia+ en Onderzoek en Design+.
Lees hier meer over plusvakken.

Naar welke brugklas ga jij?

Op onze school hebben sommige brugklassen twee niveaus. Bijvoorbeeld de mavo/havo of de havo/vwo brugklas. Je krijgt daar les op het hoogste niveau. Na twee jaar kies je of je verdergaat op de mavo, de havo of het vwo. Mavoleerlingen doen bij ons examen en havo- en vwo-leerlingen gaan na klas 3 naar een andere school in Deventer of Apeldoorn. Bijvoorbeeld naar het Veluws College Walterbosch.