Groep 7 en 8

Hallo bijna-brugklasser!

Al aan het ontdekken welke school het beste bij je past? Leer onze school kennen!

Veluws College Twello is een kleine school waar iedereen elkaar kent. Het draait er om jou.
Wat kun jij al en wat wil je nog graag leren? We houden rekening met jouw interesses, ambities, talenten en niveau. Je krijgt onderwijs dat bij jou past: op maat. Je volgt ‘gewone’ lessen op school, maar we trekken er ook vaak samen op uit. Want buiten de school, dáár is de wereld. ‘Levensecht’ onderwijs noemen we dat. We hebben duidelijke regels op school. Daardoor is de sfeer veilig en prettig.

Ben je nieuwsgierig naar onze school? We hebben gedurende het jaar verschillende momenten waarop je met ons kunt kennismaken! Aanmelden kan alsnog via deze pagina.

Snel naar: Aanmelden  |  Kennismakingsdag  |  Magazine

Menu & Data

 • 26
  jun

  Kennismakingsbijeenkomst nieuwe Brugklassers

Ontdek je talent met Sport, Cultuur en Wetenschap!

Volg extra gym, dompel je onder in de geschiedenis van de omgeving of onderzoek de werking van kunstmatige intelligentie!

TIMON


"Iets doen wat je normaal nooit zou doen, zoals veel te hard lachen, dat is wat je ook doet bij Sport, Cultuur en Wetenscha. Tijdens een van de modules gingen we zelf theater maken!"

Agenda

 • 07
  nov

  Meeloopdagen Groep 8

 • 08
  nov

  Meeloopdagen Groep 8

 • 15
  nov

  Voorster Onderwijsmarkt

 • 22
  nov

  Open Dag

Uw kind op het Veluws College Twello

Het laatste jaar van de basisschool is een belangrijk jaar: samen met uw zoon of dochter zoekt u een goede school voor de komende jaren. Graag informeren we u over de mogelijkheden op het Veluws College Twello.

Hoe houden we contact met u?

Elke klas heeft een mentor. Leerlingen kunnen met vragen en problemen altijd bij de mentor terecht. De mentor kent de klas, helpt bij problemen en geeft advies over de schoolloopbaan van uw zoon/ dochter. Alle klassen hebben één mentoruur per week. Als ouder wilt u natuurlijk weten hoe het gaat met uw zoon/dochter op school. De mentor is hiervoor uw eerste aanspreekpunt; u kunt altijd bij hem/haar terecht met vragen. Op onze website vindt u allerlei algemene informatie. Bent u op zoek naar onze overgangsnormen, een e-­mailadres van een docent of onze jaaragenda? Dit vindt u allemaal in de digitale schoolgids op onze website.

Wanneer is jullie open dag?

Onze open dag voor schooljaar 2024-2025 is in 2023 geweest. De datum voor de open dag in 2024 volgt later. Houdt onze agenda in de gaten.

Hoe kan ik mij aanmelden?

Je kunt je aanmelden voor onze school door het aanmeldingsformulier in te laten vullen door je ouders.

Wil je je aanmelden bij ons op school? Leuk! Vanaf dit schooljaar melden alle achtstegroepers zich gelijktijdig aan. Hierdoor maakt iedereen evenveel kans op een plek op de school van je keuze die ook past bij jouw advies. Nog aanmelden voor aankomend schooljaar? Lees dan deze pagina voor meer informatie.

Voor schooljaar 2025-2026 aanmelden kan nu nog niet.

Hoe is het contact tussen school en ouders?

Wij vinden het belangrijk om te weten hoe het met je gaat. Daarom gaat je mentor regelmatig met je in gesprek en zul je zien dat ook andere docenten voor je klaarstaan. Een goed contact met je ouders zorgt er ook voor dat we je goed kunnen helpen. Net als jij kunnen je ouders altijd online je aanwezigheid, lesrooster en cijferlijst bekijken via de app SOMtoday. Vlak voor elke schoolvakantie ontvangen je ouders onze nieuwsbrief met nieuwtjes en verslagen van evenementen. Regelmatig krijgen zij een uitnodiging voor een ouderavond. Natuurlijk kunnen ze altijd contact opnemen voor een afspraak buiten de ouderavonden. En heb je de online schoolgids al bekeken? Ook hier vinden leerlingen en ouders een hoop relevante informatie!

Wat is Sport, Cultuur en Wetenschap?

Het nieuwe vak op deze school. Naast vaklessen als wiskunde, Nederlands, Engels en al die andere bekende vakken krijg je ook het vak Sport, Cultuur en Wetenschap. Dat noemen we SCW; vakoverstijgend en projectmatig onderwijs. In de brugklas volgt iedereen vier vaste modules. In de tweede klas kun je uit verschillende modules een keuze maken. In leerjaar 3 kies je gericht voor óf Sport óf Cultuur óf Wetenschap. Dat wat het beste bij jou past! Lees hier meer over SCW.

Naar welke brugklas ga jij?

Op onze school hebben we een brugklas voor de mavo en brugklassen met twee niveaus. Bijvoorbeeld de mavo/havo of de havo/vwo brugklas. Je krijgt daar les op het hoogste niveau. Je krijgt daardoor de ruimte om te groeien! Na twee jaar kies je of je verdergaat op de mavo, de havo of het vwo. Mavoleerlingen doen bij ons examen en havo- en vwo-leerlingen gaan na klas 3 naar een andere school in Deventer of Apeldoorn. Bijvoorbeeld naar het Veluws College Walterbosch.