Sport, Cultuur en Wetenschap

Het nieuwe vak op deze school. Naast vaklessen als wiskunde, Nederlands, Engels en al die andere bekende vakken krijg je ook het vak Sport, Cultuur en Wetenschap. Dat noemen we SCW; vakoverstijgend en projectmatig onderwijs. In de brugklas volgt iedereen vier vaste modules. In de tweede klas kun je uit verschillende modules een keuze maken. In leerjaar 3 kies je gericht voor óf Sport óf Cultuur óf Wetenschap. Dat wat het beste bij jou past!

Sport

Daag jezelf uit bij SCW! Hoe fit ben jij? Wij zijn een gezonde school. Bij ons is veel aandacht voor sport, beweging en goede voeding. Naast de gymlessen kun je bij ons ook aan veel sportactiviteiten meedoen. Lekker bewegen!

Cultuur

Ontdek je talent! Zingen op een podium of zelf kunstwerken maken en je laten inspireren in het Rijksmuseum. Maar ook leren over de wereld om je heen en alle verschillende mensen en culturen die daarbij horen.

Wetenschap

Altijd al graag willen weten hoe dagelijkse dingen in elkaar steken? Ga op wetenschappelijk onderzoek uit! Hoe werkt een levensmiddelenfabriek? Hoe maak je een veilige spoorwegovergang? Je leert het allemaal bij SCW!

Meer weten over de inhoud van SCW? Kijk dan in onze schoolgids!