Corona

12 oktober 2020

Net als u voelen wij ons verantwoordelijk voor elkaars gezondheid en veiligheid. Als school zetten we veel stappen om de veiligheid voor uw zoon of dochter en onze medewerkers te waarborgen. Met het stijgende aantal coronabesmettingen in Nederland, kan het echter voorkomen dat een medewerker of leerling van onze school besmet raakt met het coronavirus. Op deze pagina vindt u informatie over eventuele coronabesmettingen op het Veluws College Mheenpark.

Contactpersoon
Neem bij coronagerelateerde vragen contact op met Karin Poerstamper (directeur) via 055 36 65 633 of [email protected]

Gezondheidsklachten
De meest voorkomende coronaklachten zijn:

  • Verkoudheidsklachten: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn.
  • (licht) hoesten.
  • Plotseling verlies van reuk en/of smaak (zonder neusverstopping).
  • Kortademigheid/benauwdheid.
  • Verhoging óf koorts boven de 38 graden.

Heeft uw zoon of dochter een van deze klachten? Houd uw kind dan thuis en laat uw kind testen bij de GGD.

Thuisblijfregels

Het is heel belangrijk dat als uw kind klachten heeft, ook al lijken ze op een gewone verkoudheid, u uw kind thuishoudt en laat testen. Zo zorgen we ervoor dat de school veilig open kan blijven. Met het document Beslisboom 12+ . kunt u eenvoudig kijken wanneer uw kind thuis moet blijven. Bij twijfel kunt u altijd contact opnemen met school.

Uw kind is besmet met het coronavirus.

Als uw kind positief getest is dan is dit natuurlijk een heftig bericht. Hier treft u het overzicht aan van datgene wat wij van u als ouder verwachten in deze situatie.

Handig: De handreiking contact en uitbraakonderzoek COVID-19 bij kinderen tot 18 jaar vind u hier.

Nieuwsberichten

29 maart 2021 – Vanmorgen bereikte ons het bericht dat het coronavirus is vastgesteld bij één van onze leerlingen. Gelukkig gaat het met de leerling naar omstandigheden goed. De leerling is woensdag voor het laatst op school geweest. Wij hebben de leerlingen uit de betreffende groep/klas, de sneltest pilot aangeboden. Alle leerlingen die hiervoor in aanmerking komen en het toestemmingsformulier hebben ingeleverd, hebben de uitnodiging ontvangen.

26 maart 2021 – Gisteren bereikte ons het bericht dat het coronavirus is vastgesteld bij twee van onze medewerkers. Beide medewerkers ondervinden wel klachten maar maken het naar omstandigheden goed. De leerlingen die maandag langer dan één lesuur in het lokaal hebben gezeten met één van de betreffende medewerkers ontvangen een uitnodiging om zich aan te melden voor de sneltest op school.

24 maart 2021 –  Gisteren aan het eind van de dag bereikte ons het bericht dat het coronavirus is vastgesteld bij één van onze medewerkers. De medewerker ontwikkelde maandag klachten. Zij is deze dag ook voor het laatst op school geweest.  De medewerker voelt zich naar omstandigheden gelukkig goed. De leerlingen die langer dan één lesuur in het lokaal hebben gezeten met de betreffende docent die op dat moment besmettelijk was, ontvangen een uitnodiging om zich aan te melden voor de sneltest op school.

23 maart 2021 – Vandaag bereikte ons het bericht het coronavirus is vastgesteld bij één van onze medewerkers. De medewerker ontwikkelde maandag klachten. Hij is deze dag ook voor het laatst op school geweest.  De medewerker voelt zich naar omstandigheden gelukkig goed. De leerlingen die langer dan één lesuur in het lokaal hebben gezeten met de betreffende docent die op dat moment besmettelijk was, ontvangen een uitnodiging om zich aan te melden voor de sneltest op school.

22 maart 2021 – Vandaag bereikte ons het bericht dat het coronavirus is vastgesteld bij een leerling. Deze leerling zat al in quarantaine. Dit heeft geen consequenties voor school.

19 maart 2021 – Vandaag heeft een groep leerlingen die onder de testpopulatie vallen, zich laten testen bij de testaanbieder op school. Deze pilot sneltesten valt onder de landelijke pilot. Van twee leerlingen hebben wij het bericht ontvangen dat zij een positieve uitslag hebben. Beide leerlingen zijn direct uit voorzorg in quarantaine gegaan, de nauwe contacten worden geïnformeerd over de quarantaine periode. Naar aanleiding van het aantal positieve medewerkers en leerlingen hebben wij besloten om de leerlingen van 2 en 3 Delta vanaf maandag de online lessen in te zetten. De informatie hebben de betreffende ouder(s)/verzorger(s) per mail ontvangen.

16 maart 2021 – Vanmorgen heeft een groep leerlingen die onder de testpopulatie vallen, zich laten testen bij de testaanbieder op school. Deze pilot sneltesten valt onder de landelijke pilot. Van twee leerlingen hebben wij het bericht ontvangen dat zij een positieve uitslag hebben. Beide leerlingen zijn direct uit voorzorg in quarantaine gegaan, en gaan de PCR test bij de GGD af laten nemen. Op dit moment heeft dit geen gevolgen voor school. Wij houden u op de hoogte indien er nieuwe ontwikkelingen zijn.

16 maart 2021 – Gisteren bereikte ons het bericht dat het coronavirus is vastgesteld bij één van onze medewerkers. De medewerker ontwikkelde zondagavond klachten. Zij is donderdag voor het laatst op school geweest. Dit heeft geen consequenties voor de school. De medewerker voelt zich naar omstandigheden gelukkig goed.

15 maart 2021 – Gisteren bereikte ons het bericht dat het coronavirus is vastgesteld bij twee van onze medewerkers. Beide medewerkers hebben ons laten weten dat er geen nauw contact is geweest “Langer dan 15 minuten op minder dan anderhalve meter afstand.” met leerlingen of collega’s. De leerlingen die langer dan één lesuur in het lokaal hebben gezeten met de betreffende docent die op dat moment besmettelijk was, kunnen vandaag en morgen gebruik maken van de landelijke sneltestpilot. Deze leerlingen zijn persoonlijk geïnformeerd.

10 maart 2021 – Bij twee van onze leerlingen is het coronavirus aangetoond. Gelukkig gaat het met de leerlingen naar omstandigheden goed. Eén leerling zat al in thuis in quarantaine. De andere leerling is vrijdag voor het laatst op school geweest en daarom heeft de school contact opgenomen met de GGD. De GGD heeft  naar aanleiding van het bron- en contactonderzoek een aantal nauwe contacten van de leerling verzocht in quarantaine te gaan. Wij hebben de leerlingen uit de betreffende groep/klas, de sneltest pilot aangeboden. Alle leerlingen die hiervoor in aanmerking komen en het toestemmingsformulier hebben ingeleverd, hebben van deze sneltest gebruik gemaakt.