Corona

12 oktober 2020

Net als u voelen wij ons verantwoordelijk voor elkaars gezondheid en veiligheid. Als school zetten we veel stappen om de veiligheid voor uw zoon of dochter en onze medewerkers te waarborgen. Met het stijgende aantal coronabesmettingen in Nederland, kan het echter voorkomen dat een medewerker of leerling van onze school besmet raakt met het coronavirus. Op deze pagina vindt u informatie over eventuele coronabesmettingen op het Veluws College Mheenpark.

Contactpersoon
Neem bij coronagerelateerde vragen contact op met Karin Poerstamper (directeur) via 055 36 65 633 of [email protected]

Gezondheidsklachten
De meest voorkomende coronaklachten zijn:

  • Verkoudheidsklachten: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn.
  • (licht) hoesten.
  • Plotseling verlies van reuk en/of smaak (zonder neusverstopping).
  • Kortademigheid/benauwdheid.
  • Verhoging óf koorts boven de 38 graden.

Heeft uw zoon of dochter een van deze klachten? Houd uw kind dan thuis en laat uw kind testen bij de GGD.

Thuisblijfregels

Het is heel belangrijk dat als uw kind klachten heeft, ook al lijken ze op een gewone verkoudheid, u uw kind thuishoudt en laat testen. Zo zorgen we ervoor dat de school veilig open kan blijven. Met het document Beslisboom 12+ . kunt u eenvoudig kijken wanneer uw kind thuis moet blijven. Bij twijfel kunt u altijd contact opnemen met school.

Uw kind is besmet met het coronavirus.

Als uw kind positief getest is dan is dit natuurlijk een heftig bericht. Hier treft u het overzicht aan van datgene wat wij van u als ouder verwachten in deze situatie.

Handig: De handreiking contact en uitbraakonderzoek COVID-19 bij kinderen tot 18 jaar vind u hier.

Nieuwsberichten

15 december 2020 –  Vandaag is het volgende besloten:

Toetsen VITA klas 1 t/m 4: Gezien de huidige situatie waarin wij op dit moment zitten, is het volgende besloten met betrekking tot de toetsen van klas 1 t/m 4 Vita: De toetsen van klas 1, 2 en 3  gepland op woensdag 16, en donderdag 17 december gaan niet door.  Spoedig stellen wij de leerlingen op de hoogte hoe en wanneer deze toetsen gemaakt kunnen worden. Alle toetsen en de mondelinge examens van klas 4 Vita die staan gepland op woensdag 16 en donderdag 17 december gaan fysiek wel door. De leerlingen ontvangen vandaag een mail met alle benodigde informatie.

Afrondingsweek Delta klas 1 t/m 3: De afrondingsweek Delta gaat thuis/online door. De leerlingen Delta ontvangen vandaag een mail met de benodigde informatie.

7 december 2020 – Vanmorgen en in het afgelopen weekend bereikte ons het bericht dat twee leerlingen van onze school  positief getest zijn.  Met  beide leerlingen gaat het naar omstandigheden goed. De GGD heeft  naar aanleiding van het bron- en contactonderzoek een aantal nauwe contacten van de betreffende leerlingen verzocht in quarantaine te gaan. Verder hebben ze aangegeven dat er op school op dit moment geen extra maatregelen nodig zijn.

2 december 2020 – Vandaag bereikte ons het bericht dat een leerling van onze school positief is getest op het coronavirus. De school heeft contact met de GGD opgenomen. In overleg met de GGD hebben wij het besluit genomen om de leerlingen uit de betreffende klas  donderdag en vrijdag thuis online lessen te laten volgen. De leerlingen en ouders hebben hierover een persoonlijk bericht ontvangen.

1 december 2020 – Het coronavirus is vastgesteld bij een medewerker van onze school. De medewerker ondervindt lichte klachten van het virus, maar maakt het gelukkig goed. Omdat de medewerker niet in nauw contact is geweest met leerlingen zijn verdere maatregelen niet nodig.

30 november 2020 – Afgelopen weekend en vandaag zijn er zes leerlingen en twee medewerkers van onze school positief getest op het coronavirus. De school heeft direct contact opgenomen met de GGD. In overleg met de GGD hebben wij het besluit genomen om een volledige klas vanaf vandaag online onderwijs te laten volgen. De GGD heeft naar aanleiding van het bron- en contactonderzoek een aantal nauwe contacten van de betreffende leerlingen verzocht in quarantaine te gaan. Wij houden de situatie nauwlettend in de gaten.

27 november 2020 – Vandaag bereikte ons het bericht dat drie leerlingen van onze school  positief getest zijn.  Met alle drie leerlingen gaat het naar omstandigheden goed. De GGD heeft  naar aanleiding van het bron- en contactonderzoek een aantal nauwe contacten van de betreffende leerlingen verzocht in quarantaine te gaan. Verder hebben ze aangegeven dat er op school op dit moment geen extra maatregelen nodig zijn.

26 november 2020 – Vandaag is het coronavirus bij twee leerlingen van onze school vastgesteld. Met beide leerlingen gaat het naar omstandigheden goed. De GGD heeft  naar aanleiding van het bron- en contactonderzoek een aantal nauwe contacten van de betreffende leerlingen verzocht in quarantaine te gaan. Verder hebben ze aangegeven dat er op school op dit moment geen maatregelen nodig zijn.

23 november 2020 – Een medewerker van onze school is vandaag positief getest op het coronavirus. De medewerker ondervindt wel klachten maar maakt het naar omstandigheden goed. De GGD heeft aangegeven dat er school op dit moment geen maatregelen nodig zijn.

20 november 2020 – Vandaag is het coronavirus bij twee leerlingen van onze school vastgesteld. Met beide leerlingen gaat het naar omstandigheden goed. De GGD heeft  naar aanleiding van het bron- en contactonderzoek een aantal nauwe contacten van de betreffende leerlingen verzocht in quarantaine te gaan. Verder hebben ze aangegeven dat er op school op dit moment geen maatregelen nodig zijn.

19 november 2020 – Vandaag is het coronavirus vastgesteld bij een leerling en bij een medewerker van onze school. Gelukkig gaat het met beide naar omstandigheden goed. Beide zijn de laatste dagen niet op school geweest. De school heeft contact opgenomen met de GGD. De GGD heeft  naar aanleiding van het bron- en contactonderzoek een aantal nauwe contacten van de leerling verzocht in quarantaine te gaan. Verder hebben ze aangegeven dat er op school op dit moment geen maatregelen nodig zijn.

18 november 2020 – Het coronavirus is aangetoond bij een leerling van onze school. Gelukkig gaat het met de leerling naar omstandigheden goed. De leerling was de afgelopen dagen al in quarantaine waardoor de leerling geen contact heeft gehad met medeleerlingen.

17 november 2020 – Bij een van onze leerlingen is vandaag het coronavirus vastgesteld. Met de leerling gaat het naar omstandigheden gelukkig goed. De GGD heeft  naar aanleiding van het bron- en contactonderzoek een aantal nauwe contacten van de leerling verzocht in quarantaine te gaan. Verder hebben ze aangegeven dat er op school op dit moment geen maatregelen nodig zijn.

13 november 2020 – Bij een van onze leerlingen, zo bleek gisteren aan het eind van de dag, is het coronavirus aangetoond. Gelukkig gaat het met de leerling naar omstandigheden goed. De leerling is maandag voor het laatst op school geweest en daarom heeft de school contact opgenomen met de GGD. De GGD heeft  naar aanleiding van het bron- en contactonderzoek een aantal nauwe contacten van de leerling verzocht in quarantaine te gaan. Verder hebben ze aangegeven dat er op school op dit moment geen maatregelen nodig zijn.

9 november 2020 – Afgelopen weekend is een van onze medewerkers positief getest op corona. De medewerker ondervindt wel klachten van het virus, maar maakt het gelukkig naar omstandigheden goed. Omdat de medewerker al in quarantaine zat en niet in nauw contact is geweest met leerlingen zijn verdere maatregelen niet nodig. Uw zoon of dochter kan gewoon naar school komen. De medewerker heeft na overleg met de GGD contact opgenomen met de personen die de dagen daarvoor nauw met de medewerker hebben samengewerkt.