Plusvakken

Op het Veluws College volgen alle leerlingen in de onderbouw een PlusVak. Twee uren per week krijg je dan les in een PlusVak van jouw interesse, zonder dat je schoolweek langer wordt. Op het Veluws College Twello kun je kiezen voor de volgende PlusVakken:

 

Multimedia+

Bij het PlusVak multimedia ben je praktisch bezig met diverse media. Je gaat aan de slag met 2D en 3D ontwerpen. Je leert games te maken, websites te ontwerpen, je gaat aan de slag met foto’s bewerken, animaties maken, robots bouwen, filmen, monteren en programmeren. Kortom een vak waar je veel zelf mag doen en ontdekken.

Sport+

Het PlusVak Sport+ is meer dan extra uren lichamelijke oefening. Bij dit PlusVak krijg je les in verschillende sporten als zwemmen, tennis en schaatsen. Daarnaast leer je meer over de relatie tussen bewegen, lichaam en gezondheid. Ook leer je leiding te geven en sportactiviteiten te organiseren.

Theater+

Bij theater+ zijn we bezig met improvisatie, cabaret, circus, fysiek theater en teksttoneel.

Je leert zo het beste uit je stem te halen en op verschillende manieren te bewegen en je maakt kennis met acteren. Door op een podium te staan leer je jezelf ook te presenteren en dat helpt je weer bij de andere vakken! Daarnaast behandelen we de verschillende aspecten van theater, zoals grime, licht en geluid, schrijven en het effect van muziek en leer je hoe je een voorstelling organiseert. Uiteraard bezoeken we ook verschillende soorten voorstellingen.