Laptop

Laptop

ICT speelt in ons onderwijs een grote rol. Het gebruik van digitale middelen maakt het eenvoudiger te differentiëren en in te spelen op de actualiteit. Om nog meer gebruik te kunnen maken van digitale leermiddelen, is het van belang dat leerlingen beschikken over een computer, die zij thuis en op school kunnen gebruiken.

Niet verplicht

Het is niet verplicht om een laptop aan te schaffen. Het Veluws College garandeert altijd dat onderwijs gevolgd kan worden. Hiertoe beschikken alle vestigingen over computers die de leerlingen kunnen gebruiken. 

Eisen laptop

Misschien heb je al een laptop of wil je zelf een laptop aanschaffen? Je laptop moet in ieder geval voldoen aan de volgende eisen:

  • De accu van de laptop moet voldoende capaciteit hebben zodat je er minimaal een schooldag mee kan werken.
  • Om verbinding te kunnen maken met ons draadloze netwerk moet de laptop een draadloze NIC te hebben die voldoet aan een van de volgende Wi-Fi standaarden: IEEE 802.11g (max. 54 Mbps, 2,4 Ghz),  IEEE 802.11a (max. 54 Mbps, 5 Ghz), IEEE 802.11n (max. 600 Mbps, 2,4 Ghz en 5 Ghz), IEEE 802.11ac (max. 1,3 Gbps, 5Ghz)
  • De laptop moet beschikken over een Office pakket 2010 of hoger. Leerlingen van het Veluws College kunnen op hun laptop gratis gebruik maken van Office. Hiervoor heb je je inloggegevens voor je mail nodig. Nieuwe leerlingen ontvangen deze gegevens in de eerste week van hun loopbaan op het Veluws College. Ook zal er ondersteuning zijn bij het installeren van Office.
  • De capaciteit van de harde schijf ligt bij voorkeur bij minimaal 64 GB.

Praktische tips:

  • Een kleinere, lichte laptop (13,3”) is makkelijker te vervoeren.
  • Je vervoert je laptop regelmatig tussen school en huis. Daarom is het verstandig een laptop te kiezen met een stevige behuizing.
  • Kies liever voor een laptop met een SSD-schijf dan één met een hybride-schijf.


Tablet

Sommige leerlingen vinden het prettig naast hun laptop een tablet te gebruiken. Nog niet alle software is geschikt voor tablets. Daarom heb je voor schoolzaken altijd een laptop naast een tablet nodig.

Gebruik Office.

Met je schoolaccount kun je gratis gebruik van het Microsoft Office pakket. Hoe je dit kunt doen, vindt je hier.