Laptop

LAPTOP

We maken op het Veluws College  gebruik van  Windows laptops in onze lessen. We vinden het belangrijk dat elke leerling over een laptop beschikt die beschikt over de functies die ondersteunend zijn aan het onderwijsproces. We vragen dan ook van ouder(s)/verzorger(s) om een laptop aan te schaffen. Dit kan op verschillende manieren. Uiteraard is het niet verplicht om een laptop aan te schaffen. Toch vinden we het belangrijk dat we samen met de leerlingen het onderwijsproces op een goede manier vorm kunnen geven in een samenleving waarin digitale vaardigheden steeds belangrijker worden.

Direct een laptop aanschaffen via school? Dat kan via de webshop van Signpost. Garantie en koop geschied via Signpost. Wij als school functioneren enkel als tussenpersoon. Direct bestellen kan via Webshop Signpost

Welke keuze heb ik om een laptop aan te schaffen?

U kunt kiezen om zelf een laptop uit te zoeken en aan te schaffen voor uw kind. Het is ook ook mogelijk om een laptop aan te schaffen via Signpost. We hebben als school in samenspraak met Signpost een aantal laptops geselecteerd die voldoen aan alle vereisten die nodig zijn voor het werken op school. Ook wanneer u kiest om zelf een laptop aan te schaffen adviseren wij u deze vereisten: Windows11 – Ryzen 3 of i3 – 8 GB RAM – 128 SSD – minimaal 11 Inch Full HD, bij voorkeur 13,3 inch.

Wanneer u om welke reden dan ook niet in de gelegenheid bent om een laptop aan te schaffen voor uw kind, kunnen we samen met u kijken wat er mogelijk is.

Laptop aanschaffen via Signpost

Kiest u er voor om een laptop aan te schaffen via Signpost? Dan kunt u bij de keuze van de laptop kiezen tussen een huur- of koopcontract. Afhankelijk van het gekozen contract heeft u voor een aantal jaren recht op service en garantie van Signpost.

Het is uiteraard niet verplicht om een laptop aan te schaffen en vrij om op zoek te gaan naar een eigen laptop. U bent op dat moment ook zelf verantwoordelijk voor een verzekering en garantie. Dat betekent  ook dat het bij reparatie niet mogelijk is om gebruik te maken van een leenlaptop van school.

De voordelen van het aanschaffen/huren van een laptop via Signpost:

 • Laptops die direct geschikt zijn voor het werken op school met een robuuste behuizing.
 • Elke laptop wordt gekocht of gehuurd inclusief volledige service en garantie gedurende de looptijd.
 • Defecten binnen garantie worden kosteloos gerepareerd. Dit geldt ook voor de batterij.
 • Voor het repareren van defecten buiten garantie betaalt u nooit meer dan 39 euro. Denk aan val-, stoot- en vochtschade.
 • Reparaties verrichten we de eerstvolgende werkdag op locatie (op school én thuis). Is dit niet mogelijk? Dan wordt er een leentoestel aangeboden.
 • Diefstal is gedekt.
 • Levering en reparaties kunnen ook op school gedaan worden.

Als Veluws College in Twello hebben we drie modellen geselecteerd. Via de webshop van Signpost ziet u de drie geselecteerde modellen. In alle gevallen is de garantie- en serviceperiode 3, 4 of 5 opeenvolgende schooljaren. U kunt de laptop aanschaffen of huren via

Begint uw zoon of dochter in 2024-2025 op het Veluws College in klas 1? Dan kunt u de laptop aanschaffen of huren via https://vctwello.signpost.nl . Geef bij de aanschaf aan dat u de laptop op school uit wil laten leveren, wanneer dit gevraagd wordt.

Voor leerlingen die al langer bij ons op school zitten, maar ook een laptop willen aanschaffen of huren via Signpost is het mogelijk om de laptop te bestellen via https://byod-shop.signpost.eu/login?id=2485213139 

Laptop Top 10

Werken met een laptop tijdens schooltijd is leuk, handig en leerzaam. Hoewel de laptop jouw eigendom is, willen wij als Veluws College toch graag wat adviezen geven om er verstandig mee om te gaan. Met jouw laptop kun je altijd gebruikmaken van ons draadloze netwerk. Het Veluws College heeft ervoor gekozen om bepaalde websites af te sluiten. In de meeste gevallen bepaal jij dus wat er met jouw laptop gebeurt, welke sites je bezoekt, welke software je downloadt en wie jouw laptop mag gebruiken.

 • Zorg dat je laptop opgeladen is als je op school komt en neem je oplader mee.
 • Draag je laptop bij je of berg hem op in je kluisje als je hem niet gebruikt. Zo voorkom je diefstal.
 • De laptop is ondersteunend aan je schoolwerk. Daarom gebruik je de laptop tijdens de les alleen voor schoolwerk.
 • Zorg er voor dat je een WiFi-verbinding hebt om te kunnen werken in je digitale methodes en aan je opdrachten.
 • De docent geeft aan wanneer je de laptop mag gebruiken.
 • Af en toe achter de laptop weg. We hechten veel waarde aan verstandig computergebruik. Gebruik je laptop daarom zo min mogelijk tijdens pauzes.
 • Download geen zware bestanden tijdens schooltijd. Daarmee voorkom je overbelasting van het draadloze netwerk: daar kan de hele school last van hebben.
 • Download alleen legale software. In de eerste plaats is het verboden om illegale software te downloaden. Door te werken met legale software voorkom je bovendien dat je virussen binnenhaalt.
 • Maak regelmatig een back-up van al je belangrijke documenten. Bijvoorbeeld met een USB-stick of via internet met OneDrive
 • Wees voorzichtig met je privacy. Zorg voor unieke wachtwoorden en vervang ze regelmatig, zeker als je vermoedt dat iemand jouw wachtwoord kent. Kijk ook eens naar onze social media code voor leerlingen.