Laptop

Laptop

ICT speelt in ons onderwijs een grote rol. Het gebruik van digitale middelen maakt het eenvoudiger te differentiëren en in te spelen op de actualiteit. Om nog meer gebruik te kunnen maken van digitale leermiddelen, is het van belang dat leerlingen beschikken over een computer, die zij thuis en op school kunnen gebruiken.

Laptop via SignPost

Vanaf schooljaar 2023-2024 is het voor nieuwe leerlingen mogelijk om een laptop aan te schaffen of te huren via SignPost. Signpost biedt de huur of koop aan inclusief volledige service en garantie. De laptops zijn na inloggen met de schoolmailgegevens direct geschikt om op school mee aan de slag te gaan. Bij aanschaf of huur worden alle benodigde programma’s vooraf geïnstalleerd, zodat na inloggen de leerling direct aan de slag kan. Ook voor leerlingen die al op school zitten en op zoek zijn naar een nieuwe laptop kunnen gebruik maken van Signpost.

Vanaf begin mei is het mogelijk om een laptop uit te zoeken. Deze zal aan het begin van het nieuwe schooljaar, samen met de boeken, worden uitgeleverd. De laptops worden aangeboden als koop of huurovereenkomst (met een borgsom). Er worden drie verschillende modellen aangeboden die alle drie geschikt zijn voor het schoolwerk, waarvan de prijs weinig tot niet verschilt met de bekende winkels. Belangrijk om te weten is dat bij het aangaan van een overeenkomst met SignPost je dus volledige service en garantie kunt verwachten van SignPost.

De service van Signpost staat garant voor volledige werkbaarheid van de laptop. Mocht de laptop op welke manier dan ook toch niet werken, dan worden defecten kosteloos gerepareerd of opgelost(binnen de garantievoorwaarden). Dit gebeurt in de regel binnen één werkdag op school of thuis (ook in vakanties).

Eigen laptop?

Misschien heb je al een laptop? Dan is het natuurlijk niet nodig om via SignPost een laptop aan te schaffen. Of toch liever zelf een laptop aanschaffen? Dat kan ook. School biedt daarbij ondersteuning bij het gebruik van software (zoals Office en digitale methodes), maar kan niet ondersteunen bij het technische deel van de laptop. Heb je een eigen aangeschafte laptop die niet werkt? Dan kun je deze het best laten maken bij een computerzaak of is het mogelijk om deze bij de winkel waar deze is gekocht te brengen voor reparatie.

Praktische tips:

  • Een kleinere, lichte laptop (13,3”) is makkelijker te vervoeren.
  • Je vervoert je laptop regelmatig tussen school en huis. Daarom is het verstandig een laptop te kiezen met een stevige behuizing.
  • Laptop heeft minimaal Windows 10, we bieden geen ondersteuning voor een Chromebook.
  • De laptop beschikt over een draadloze netwerkkaart (WiFi).
  • Je hoeft geen Word, Excel, Office aan te schaffen, je krijgt de beschikking over een licentie voor deze programma’s.

Gebruik Office.

Met je schoolaccount kun je gratis gebruik van het Microsoft Office pakket. Hoe je dit kunt doen, vindt je hier.