SCW-event

Wow! Wat was het een gave middag. Tijdens het SCW-event op 14 februari kon jij onze school op een totaal nieuwe manier ontdekken. Het was een dag vol vette ervaringen rondom sport, cultuur en wetenschap. Wij hopen dat je hebt genoten en een goede indruk hebt gekregen van ons nieuwe vak SCW.

Binnenkort kun jij je aanmelden bij ons op school. Dit kan tussen 15 maart en 1 april a.s. Zet die datum alvast in je agenda!

Wat is SCW?

Wat is SCW?

SCW staat voor Sport, Cultuur en Wetenschap. Bij ons op school volg je naast de basisvakken ook het vak SCW. Je leert vakoverstijgend werken rondom verschillende thema’s. Onderwerpen die voorbij komen gaan over je eigen ontwikkeling, duurzaamheid en samenleven in de maatschappij. Maar natuurlijk zijn er nog veel meer thema’s die passen bij jou interesses.

Hoeveel uur krijg je SCW op je rooster?

In de eerste, tweede en derde klas krijg je vier uur in de week Sport, Cultuur en Wetenschap.

Kun je zelf ook kiezen?

Ja, in de tweede en derde klas kies je zelf welke modules je volgt. In klas 1 krijg je de modules die gaan over SCW. In klas 2 kies je voor modules die een combinatie zijn van Sport en cultuur, Sport en wetenschap en/of Wetenschap en Cultuur. In klas 3 kies je voor óf sport, óf cultuur, óf wetenschap waardoor jij je goed kunt  voorbereiden op je verdere loopbaan.