22 juni 2023

Geslaagd op het Veluws College Twello

TWELLO– Docenten en directieleden brachten afgelopen woensdag de examenuitslag bij de leerlingen thuis. In Apeldoorn, Deventer, Twello, Terwolde, De Vecht, Wilp, Diepenveen, De Worp, Voorst … overal klonk de deurbel en verscheen een gespannen examenleerling. Ben ik geslaagd, of …?

Nog voor de deurbel geklonken had, stapte Dani van Beek al naar buiten. Toch gespannen, want de directeur stond op de oprit. Wat betekende zijn komst? Was het niet zo dat je gezakt zou zijn als hij de uitslag rond kwam brengen? Zo ging het verhaal in ieder geval wel in Twello. Als de directeur Piet Oosting voor de deur staat … dan is het mis. Dan ben je niet geslaagd.

“Zeg Dani, heb jij een vlaggenmast?” Zo opende Piet Oosting zijn verhaal bij Dani. Een vlaggenmast? Wat was dat voor rare vraag. Ben ik geslaagd of ben ik het niet? Je kon de gedachten van Dani lezen. “Nou, heb je er eentje, want ik heb een vlag?” De groene “Geslaagd op het Veluws College” vlag kwam tevoorschijn. Net als een grote grijns op het gezicht van Dani. Geslaagd! Al snel verschenen zijn broer en vader op de oprit van hun huis. Handen werden geschud. Felicitaties gedeeld. “Wil je wat drinken?” Dat ging helaas niet, want Piet Oosting moest nog meer geslaagden langs om de uitslag te brengen. In ieder geval was het vanaf dat moment feest in huize Van Beek. De vlag ging uit, de kurk van de fles. Toch een gevoel van opluchting. Je moet het toch maar eerst even zeker weten.

 

Zo reden verschillende docenten en directieleden van het Veluws College Twello in de omgeving rond om de uitslagen thuis te brengen. Dat leverde in veel gevallen gejuich op en zeker ook de nodige traantjes. Bij examenkandidaten, maar ook bij hun vaders en moeders. Hoe trots zijn ze op hun kinderen. En terecht. Voor degenen die (nog) niet geslaagd zijn, werd ruim de tijd genomen. In alle rust werden de resultaten bekeken en de mogelijkheden besproken. Met welk herexamen heb je de meeste kans en welk resultaat moet je dan behalen om toch je diploma te behalen? Deze herexamens beginnen al op maandag 19 juni en duren tot en met 30 juni. Pas op 6 juli weten deze leerlingen of het toch nog gelukt is. We duimen voor jullie en wensen je heel veel succes bij alle herexamens. Namens alle geslaagde leerlingen en alle medewerkers van het Veluws College Twello; zet hem op! Veel succes gewenst.