Keuzevakken

Op het Veluws College Walterbosch maken alle brugklasleerlingen havo atheneum (HA) in het eerste jaar kennis met het Technasium, Podium en Nieuw Media, onze drie keuzevakken. Na leerjaar één kies je met welke van deze drie vakken je verder wilt gaan in de tweede en derde klas. Ben je een HA-leerling en kies je na je brugklasjaar niet voor het Technasium dan kies je automatisch voor één van de andere keuzevakken.

Technasium

Op het Technasium ben je op een praktische en creatieve manier bezig met techniek en technologie. Zou jij een geschikt nachtverblijf kunnen ontwerpen voor een gorilla? Of een belevenistuin voor gehandicapten?

  • Wat is het Technasium?

Op het Technasium krijg je het vak Onderzoek en Ontwerpen. Tijdens dit vak werk je samen met een paar klasgenoten aan uitdagende en interessante opdrachten. Elk project duurt ongeveer acht weken. Alle opdrachten komen van bedrijven of instellingen zoals ziekenhuizen. Het zou maar zo kunnen dat jouw oplossing door een bedrijf wordt uitgevoerd!

  • Onderzoek en Ontwerpen

Het vak Onderzoek en Ontwerpen wordt gegeven in een speciaal, ruim lokaal met goede voorzieningen, zoals computers, werkbanken en apparatuur, die je nodig hebt om je opdracht uit te voeren. Uiteindelijk wordt zowel het product als het proces beoordeeld met een cijfer. Ieder jaar worden de opdrachten moeilijker en uitdagender. Door de verschillende projecten maak je ook kennis met uiteenlopende kanten van bèta en techniek: architectuur, industrieel ontwerpen, (bio)medische wetenschap en technologie en nog veelmeer! Uiteindelijk doe je eindexamen in het vak Onderzoek en Ontwerpen.

  • Drie niveaus

Het Veluws College Walterbosch biedt het Technasium aan binnen elke opleiding: havo, atheneum en vwo-Erasmus. In de brugklas maken alle leerlingen van deze niveaus kennis met het Technasium. Aan het eind van het eerste jaar kiezen leerlingen of ze verdergaan met het Technasium in leerjaar 2 en 3. Leerlingen die het vak ‘Onderzoek en Ontwerpen’ kiezen in de bovenbouw ronden dit af met een schoolexamen in het laatste jaar.

  • Vanaf leerjaar 4

Leerlingen kunnen ook in leerjaar 4 instromen in het Technasium. Daarmee is het ook bereikbaar voor leerlingen die de onderbouwklassen op bijvoorbeeld het Veluws College Mheenpark hebben gevolgd.

Voor meer informatie ga naar Onderzoek en ontwerpen

Vragen?

Heb je vragen over het Technasium op het Veluws College Walterbosch? Neem dan contact op met één van de technatoren:

Podium

Bij het keuzevak Podium maak je kennis met acteren, musiceren, dansen en zingen, oftewel ‘podiumkunsten’. Op het podium leer je jezelf te presenteren en daar heb je ook iets aan bij de andere vakken. Bij Podium maak je ook kennis met grime en theatertechniek en leer je een voorstelling te organiseren.

Nieuwe Media

Bij het keuzevak Nieuw Media ga je aan de slag met moderne media zoals computers en film. Je gaat werken met nieuwe media, maar je leert ook kritisch te kijken naar deze media.

 

Bijdrage keuzevakken