Laptop aanschaffen

ICT speelt in ons onderwijs een grote rol. Het gebruik van digitale middelen maakt het eenvoudiger te differentiëren en in te spelen op de actualiteit. Om nog meer gebruik te kunnen maken van digitale leermiddelen, is het van belang dat leerlingen beschikken over een computer, die zij thuis en op school kunnen gebruiken.
Het is niet verplicht om een laptop aan te schaffen. Het Veluws College garandeert altijd dat onderwijs gevolgd kan worden. Hiertoe beschikken alle vestigingen over computers die de leerlingen kunnen gebruiken. Voor leerlingen die de opleiding Erasmus volgen op het Veluws College Walterbosch is het verplicht een eigen laptop te hebben.

Office 365

Op onze school kun je gratis Office installeren op vijf verschillende apparaten. Handig, want zo kun je overal bij je gegevens en staat data veilig opgeslagen. Office 365 is een verzameling van je vertrouwde Officeprogramma’s (zoals Word en Excel) en extra’s zoals OneDrive en Sway. Voor het installeren van Office heb je de inloggegevens van je mail nodig. Nieuwe leerlingen ontvangen deze gegevens in de eerste week op het Veluws College. Ook is er ondersteuning bij het installeren van Office.

Eisen laptop

Misschien heb je al een laptop of wil je zelf een laptop aanschaffen? Je laptop moet in ieder geval voldoen aan de volgende eisen:

  • De accu van de laptop moet voldoende capaciteit hebben zodat je er minimaal een schooldag mee kan werken.
  • De laptop moet kunnen werken met het besturingssysteem Windows.
  • De capaciteit van de harde schijf ligt bij voorkeur minimaal bij 64GB.

Praktische tips:

  • Een kleinere, lichte laptop (13,3”) is makkelijker te vervoeren.
  • Je vervoert je laptop regelmatig tussen school en huis. Daarom is het verstandig een laptop te kiezen met een stevige behuizing.
  • Kies liever voor een laptop met een SSD-schijf dan één met een hybride schijf.

Sommige leerlingen vinden het prettig naast hun laptop een tablet te gebruiken. Nog niet alle software is geschikt gemaakt voor tablets. Daarom heeft een leerling voor schoolzaken altijd een laptop of een computer naast een tablet nodig. Als leerlingen in de loop van het jaar te maken krijgen met softwareproblemen op hun laptop, kunnen ze een beroep doen op de laptopdokters. Dit zijn leerlingen van het Veluws College Cortenbosch. Deze leerlingen doen hun uiterste best  het probleem zo snel mogelijk op te lossen. Bij problemen kunnen leerlingen een formulier ophalen bij de receptie, dit invullen en met de laptop afgeven bij de receptie. De receptioniste zorgt er voor dat de laptop bij de laptopdokters terecht komt. De laptops worden na het verhelpen van het probleem weer afgeleverd bij de receptie, waar je de laptop weer kan ophalen.

In het studiecentrum kunnen leerlingen terecht om voor lesuren waarvoor het gebruik van een laptop noodzakelijk is een laptop lenen. Hiervoor hebben ze hun schoolpas nodig en een briefje met een verzoek van ouders, een bewijs dat de laptop in reparatie is of een verzoek van de docent.

zie ook Microsoft Office