havo/vwo-LINNAEUS

Ben jij…Wil jij…
… actief?… graag uitleg?
… enthousiast?… een vaste structuur, maar wel…
… positief?… zelf keuzes kunnen maken in flexuren

 

Havo/vwo-Linnaeus in het kort

Het Linnaeus is de havo/vwo opleiding van het Walterbosch. Hiermee kun je doorstromen naar de bovenbouw van het vwo of de havo, maar de manier waarop je dat doet is uniek! Hierbij denken we niet meer alleen in schoolvakken, maar werken we in de onderbouw met vakken en domeinen (mens & natuur, mens & maatschappij en kunst & cultuur). Je hebt op het Linnaeus vooral vaklessen en een beperkt aantal klassenwerkuren. Er is aandacht voor leren leren. Je kan tijdens de flexuren kiezen voor extra ondersteuning. We hebben veel aandacht voor jouw persoonlijke ontwikkeling en denken minder in cijfers, maar kijken naar wat je doet. We bespreken met je welke leerdoelen je al goed beheerst en in welke leerdoelen je je nog verder verbeteren kunt.

Het rooster

Je krijgt elk schooljaar zeven blokken van vijf weken, plus themaweken. In de folder onderbouw Walterbosch 2022-2023 vind je een overzicht hoe het rooster eruit zou kunnen zien.

Lessen en begeleid werken

  • Vakken en domeinen – Je krijgt les in een aantal vakken en domeinen. Door het samenvoegen van sommige vakken tot domeinen, ben je met minder vakken tegelijkertijd bezig én zijn de verbanden tussen de vakken duidelijker.
  • Klassenwerk – Tijdens het klassenwerk werk je aan je leerdoelen. Dit zijn de taken van je vakken en domeinen. Een coach helpt je hierbij. Hij of zij kijkt hoe jij het beste leert en zal je hierin begeleiden.
  • Flexuren – Vind je iets moeilijk, of wil je juist meer weten? Tijdens flexuren kun je vragen stellen aan vakdocenten. Zij helpen je verder. Maar er is ook ruimte voor het volgen van een extra taal.
  • Project – Tijdens project werk je elke periode aan een keuzevak. In het eerste jaar maak je kennis met O&O en informatica. Aan het eind van jaar 1 kies je één keuzevak dat je volgt in klas 2 en 3. Je kan kiezen tussen kunst & media, informatica en O&O.
  • Talen – Op het Linnaeus krijg je in de brugklas twee periodes Frans, twee periodes Duits en twee periodes Spaans. Aan het einde van de brugklas maak je een keuze voor één of twee talen (voor klas 2 en 3). Om je in de brugklas goed onder te dompelen in de talen krijg je ze niet tegelijk, maar na elkaar en maar liefst vier uur per week. Je houdt daardoor twee vrije flexuren over. Wanneer je in klas 2 en 3 kiest voor twee talen (naast Nederlands en Engels), dan volg je deze extra taal (twee uur) tijdens de flexuren en houdt je dus maar twee vrije flexuren over (in plaats van vier).

 

Lees meer over Linnaeus onderwijs in de folder onderbouw Walterbosch 2022-2023