Havo & atheneum

Kies je voor havo of atheneum op onze school, dan kies je voor een superleuke, interessante opleiding met heel veel extra’s!

Havo

Onze havo is uitdagend en biedt je veel structuur en goede ondersteuning. Je krijgt natuurlijk theoretische vakken, maar je krijgt ook regelmatig opdrachten uit de praktijk. Bij ons kun je vanaf klas vier kiezen uit heel veel eindexamenvakken, zoals informatica, onderzoek & ontwerp, maatschappijwetenschappen, management & organisatie en beeldende vorming. Voor iedereen is het mogelijk Cambridge-Engels te volgen. 

Atheneum

Met een atheneum-diploma kun je naar de universiteit. Om je daarop voor te bereiden, doe je op het atheneum veel onderzoek, je leert analyseren en ontwikkelt een kritische houding. Maar ons atheneum biedt méér. Je kunt naast het halen van extra certificaten voor de talen (ook Spaans) kiezen voor filosofie, informatica, onderzoek en ontwerp (O&O) en bedrijfseconomie.

Versneld en verrijkt vwo

Doordat wij een van de dertig scholen in Nederland zijn die ‘versneld en verrijkt vwo’ mogen aanbieden, kun je eerder eindexamen doen. Nog liever zoeken we een verbreding en verdieping van jouw opleiding. Zo kun je bijvoorbeeld masterclasses volgen op een universiteit, is er ruimte stage te lopen of kies je extra eindexamenvakken.

Wat past bij jou?

Zit je op havo/vwo dan maak je vanaf het eerste jaar kennis met verschillende projecten. Je werkt vier uur per week aan je project zonder dat je schooldag langer wordt.

Dit zijn onze keuzevakken

  • Technasium
  • Kunst
  • Informatica
  • Cambridge Engels (vanaf klas 2)

Voor het rooster ga naar onze lestijden