Havo-atheneum

Kies je voor havo of atheneum op onze school, dan kies je voor een superleuke, interessante opleiding met heel veel extra’s!

Havo

Onze havo is uitdagend en biedt je veel structuur en goede ondersteuning. Je krijgt natuurlijk theoretische vakken, maar je krijgt ook regelmatig opdrachten uit de praktijk. Bij ons kun je vanaf klas vier kiezen uit heel veel eindexamenvakken, zoals informatica, onderzoek & ontwerp, maatschappijwetenschappen, management & organisatie en beeldende vorming. Voor iedereen is het mogelijk om Cambridge-Engels te volgen. 

Atheneum

Met een atheneumdiploma kun je naar de universiteit. Om je daarop voor te bereiden, doe je op het atheneum veel onderzoek, je leert analyseren en ontwikkelt een kritische houding. Maar ons atheneum biedt méér. Je kunt naast het halen van extra certificaten voor de talen (ook Spaans) kiezen voor filosofie, informatica, onderzoek en ontwerp (O&O) en bedrijfseconomie.

Versneld en verrijkt vwo

Doordat wij een van de dertig scholen in Nederland zijn die ‘versneld en verrijkt vwo’ mogen aanbieden, kun je al in leerjaar vier van het atheneum examens doen. Ook mag je veel meer eindexamenvakken kiezen dan normaal; er zijn leerlingen die wel in tien vakken eindexamen doen! Daarnaast krijg je ruimte om stages te doen of masterclasses te volgen op een universiteit als je meer kan en wil.

Wat past bij jou?

Zit je op havo of atheneum, dan volg je in de eerste drie jaren een keuzevak. Je krijgt vier uur per week les in een vak dat jij leuk vindt, zonder dat je schooldag langer wordt.

Dit zijn onze keuzevakken

  • Technasium
  • Kunst
  • Informatica
  • Cambridge Engels (vanaf klas 2)

Dit is een voorbeeld van een rooster van 1HA4 (tijdens corona):

Hoe lees ik dit rooster?

212 – 1ha.ak4 =  het lokaal is 212, klas 1HA4 en het vak is aardrijkskunde (ak), ‘buil’ staat voor de afkorting van de docent aardrijkskunde

vrijdag is blauw = vrije dag i.v.m. studiedag personeel Walterbosch

 

Voor het rooster ga naar onze lestijden