Hannover Messe Challenge voor 4H en 5V O&O dit jaar online

07 april 2021

Technasium – O&O 4 havo en 5 vwo

​​​​​​​De Hannover Messe Challenge (HMC) is al jaren een inspirerende activiteit, georganiseerd door de regionale VO-HO netwerken, voor havo- en vwo leerlingen. Normaal gesproken bestaat de HMC uit een tweedaags programma met op dag 1 workshops en lezingen vanuit de deelnemende universiteiten en hogescholen, en op dag 2 een bezoek aan de grootste technologiebeurs: de Hannover Messe. In 2021 gaan we het net even anders doen! Het programma is speciaal voor deze editie in een nieuw, online jasje gestoken.

De grootste scholieren denktank van Nederland

Leerlingen O&O uit 4 havo en 5 vwo gaan in teams aan de slag met een challenge van een echt bedrijf. Er zijn zeven challenges ontwikkeld, dit zijn actuele vraagstukken van bedrijven en onderwijsinstellingen uit het hele land. Samen moeten de leerlingen een creatieve en technisch-innovatieve oplossing bedenken. De teams hebben tijdens het event persoonlijk contact met hun gekozen bedrijf en ze worden online begeleid door studentcoaches. Het beste team wint een geldprijs van €250,-!

Programma: volledig online

Het programma vindt plaats op maandag 12 en dinsdag 13 april tussen 13.00 – 16.00 uur. Vanuit de studio op de Universiteit Twente wordt een livestream uitgezonden. We starten met een kick off voor alle leerlingen met daarin o.a. een videoboodschap van de vicepresident van de Hannover Messe zelf. De bedrijven zullen zich via de livestreams presenteren, er zijn Q&A sessies met het bedrijf en een online workshop. Tussen de livestreams door zijn er teamsessies blokken waarin de leerlingen, onder begeleiding van een studentcoach, in teams aan de slag gaan. De leerlingen gaan van idee naar product via een heuse designcyclus. Ze leren ideeën genereren, ideeën verfijnen, communiceren en samenwerken. Klik hier voor een uitgebreid programma.

Dit betekent wel dat een aantal leerlingen lessen zal missen op maandag 12 en dinsdag 13 april tussen 13.00 – 16.00 uur.