Gezocht: vrijwilliger studiecentrum

09 september 2019

Studiecentrum zoekt vrijwilliger

Het Veluws College Walterbosch is trots op haar zeer betrokken ouders. Zij maken het onder andere mogelijk dat het studiecentrum (voorheen de mediatheek) de gehele week geopend is.  Het studiecentrum van het VC Walterbosch is de plek in school waar leerlingen veelal zelfstandig werken aan schoolwerk. In het studiecentrum werken een mediathecaris, mediatheekmedewerkers en elke dag een vrijwilliger.

Ieder schooljaar vertrekken er weer een aantal vrijwilligers. Omdat ze iets anders gaan doen, of omdat hun kinderen van school zijn. Om het huidige voorzieningenniveau in het studiecentrum te handhaven hebben we ieder schooljaar nieuwe mensen nodig. Ook op dit moment kan onze ploeg van enthousiaste vrijwilligers aanvulling gebruiken.
We zoeken assistentie voor de maandag van 9.30 tot 13.30 uur (of van 10.00 tot 14.00 uur).

Vrijwilligers in het studiecentrum helpen eens per week een dagdeel, van 9.30 tot 13.30 uur of van 10.00 tot 14.00 uur.
De voornaamste werkzaamheden bestaan uit het uitlenen en weer innemen van boeken met behulp van een geautomatiseerd uitleensysteem, het helpen van leerlingen bij het zoeken naar informatie en beantwoorden van andere vragen, het weer opruimen van de teruggebrachte boeken e.d.

Om deze taken goed te kunnen uitvoeren, verwachten we dat een vrijwilliger beschikt over: affiniteit met jongeren, sociale vaardigheden, vaardigheid om leerlingen aan te spreken op hun gedrag, een dienstverlenende instelling en enige computervaardigheden.

Goed om te weten: er wordt een vrijwilligersovereenkomst getekend en uiteraard krijgen vrijwilligers naast een kerstpakket en het afsluitende etentje, elk kwartaal een vrijwilligersvergoeding!

Dus: lijkt het u leuk om een paar uur in de week in het studiecentrum te helpen, neem dan contact op met Manon Peet, mediathecaris of een van de mediatheekmedewerksters.
Tel. 055-3579825 of per e-mail m.peet@veluwseonderwijsgroep.nl