Corona

12 oktober 2020

Net als u voelen wij ons verantwoordelijk voor elkaars gezondheid en veiligheid. Als school zetten we veel stappen om de veiligheid voor uw zoon of dochter en onze medewerkers te waarborgen. Met het stijgende aantal coronabesmettingen in Nederland, kan het echter voorkomen dat een medewerker of leerling van onze school besmet raakt met het coronavirus. Op deze pagina vindt u informatie over eventuele coronabesmettingen op het Veluws College Walterbosch.

Contactpersoon
Neem bij corona gerelateerde vragen contact op met de Directie van het Walterbosch college via 055 35 79 825 of via [email protected]

Gezondheidsklachten
De meest voorkomende coronaklachten zijn:

  • Verkoudheidsklachten: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn.
  • (licht) hoesten.
  • Plotseling verlies van reuk en/of smaak (zonder neusverstopping).
  • Kortademigheid/benauwdheid.
  • Verhoging óf koorts boven de 38 graden.

Heeft uw zoon of dochter een van deze klachten? Houd uw kind dan thuis en laat uw kind testen bij de GGD.

Nieuwsberichten

17 december 2020 – Vanmorgen hebben wij bericht ontvangen van twee leerlingen dat zij positief getest zijn op corona. Naar omstandigheden gaat het goed met deze leerlingen. Een leerling is de afgelopen week niet op school geweest, waardoor weinig tot geen besmettingsgevaar is voor medeleerlingen. De andere leerling is begin deze week nog op school geweest. De lesgroepen waar zij toe behoort hebben via de mail bericht ontvangen. De leerling zelf heeft klasgenoten waar zij  nauw contact mee heeft gehad op de hoogte gebracht. Het is raadzaam de gezondheid van uw kind goed in de gaten te houden en bij corona-gerelateerde klachten een test te laten afnemen.

09 december 2020 – Dinsdag heeft nog een leerling ons laten weten positief getest te zijn op corona. Naar omstandigheden gaat het met deze leerling goed. De leerling is de afgelopen dagen niet op school geweest, waardoor weinig tot geen besmettingsgevaar is voor medeleerlingen.

07 december 2020 – Het blijkt dat er afgelopen vrijdag nog een leerling positief getest is op corona. Gelukkig gaat het naar omstandigheden goed met deze leerling. De GGD heeft contact opgenomen met leerlingen die in nauw contact zijn geweest met deze leerling en aangegeven dat zij 10 dagen in quarantaine moeten gaan. De overige leerlingen kunnen gewoon naar school, maar hen wordt aangeraden hun gezondheid goed in de gaten te houden en bij corona-gerelateerde klachten thuis te blijven en zich te laten testen.

07 december 2020 – Een leerling van onze school is afgelopen vrijdag positief getest op corona. Gelukkig heeft de leerling milde klachten en gaat het naar omstandigheden goed. De leerling is twee dag voordat er corona-gerelateerde klachten zijn geconstateerd op school geweest en daarom hebben wij de ouders van de leerlingen die samen met de leerling in een lokaal hebben gezeten op de hoogte gebracht. De leerling heeft leerlingen waarmee nauwer contact is geweest op de hoogte gebracht en deze leerlingen zijn in quarantaine gegaan. De kans op besmetting voor leerlingen jonger dan 18 jaar is erg klein. Uw zoon of dochter kan dus gewoon naar school. De GGD raadt de ouders wel aan de gezondheid van hun kind goed in de gaten te houden en bij corona-gerelateerde klachten een test te laten afnemen.

Een andere leerling van onze school is afgelopen vrijdag ook positief getest op corona, maar deze leerling zat al 4 dagen in quarantaine waardoor er geen besmettingsgevaar is voor de medeleerlingen.

23 november 2020 – Een leerling van onze school is afgelopen zondag positief getest op corona. Gelukkig heeft de leerling milde klachten en gaat het naar omstandigheden goed. De leerling is afgelopen week niet op school geweest en daarom kan uw zoon of dochter gewoon naar school. De GGD raadt u aan de gezondheid van uw kind goed in de gaten te houden en bij corona gerelateerde klachten een test te laten afnemen.

 

26 oktober 2020 – Lees meer over de Ventilatie op Walterbosch