Keuzevakken

Op het Veluws College krijg jij de mogelijkheid om kennis te maken met een vak van jouw interesse, zonder dat je schoolweek langer wordt. Op het Veluws College Walterbosch maken alle brugklasleerlingen in het eerste jaar kennis met de keuzevakken: Technasium, Kunst en Informatica.

Technasium

Op het Technasium ben je op een praktische en creatieve manier bezig met techniek en technologie. Zou jij een geschikt nachtverblijf kunnen ontwerpen voor een gorilla? Of een belevenistuin voor gehandicapten? En hoe zou jij een cruiseschip ontwerpen? Op het Technasium krijg je het vak Onderzoek en Ontwerpen. Bij dit vak werk je samen met een paar klasgenoten aan uitdagende en interessante opdrachten. Elk project duurt ongeveer acht weken. Alle opdrachten komen van bedrijven of instellingen zoals ziekenhuizen. Het zou maar zo kunnen dat jouw oplossing door een bedrijf wordt uitgevoerd!

Meer informatie over dit keuze vak vind je op de pagina Technasium

Kunst

Kies je voor kunst, dan ga je aan de slag met muziek, toneel, beeldende vorming en film. Je werkt veel samen en ontwerpt mooie dingen! Denk aan: voorstellingen, optredens, tentoonstellingen en nog veel meer! Ook ga  je digitaal aan de slag en leer je filmpjes en animaties maken. Alles is mogelijk!

Informatica

Bij Informatica leer je alles over programmeren en ontwerpen in de digitale wereld. Houd je ervan om net zolang door te puzzelen tot een website er perfect uitziet of totdat een app supergoed werkt? Of vind je het gaaf om een game te ontwerpen en leer je graag over alle dingen die daarbij komen kijken? Dan is dit de keuze voor jou! Je gaat vaak zelfstandig aan de slag in ons eigen informaticalokaal.

 

Cambridge Engels (vanaf klas 2)

In de schoolgids kun je meer lezen over onze keuzevakken