Vita

Kies je voor Vita: havo/atheneum- of mavo/havo brugklas? Dan ben je verzekerd van een leuke, uitdagende schooltijd met veel aandacht voor internationalisering, een vaste structuur en goede begeleiding.

80-minuten rooster

Omdat we werken met een 80-minutenrooster heb je elke dag maar 4 lessen van 4 docenten. Dat betekent dat je minder boeken mee hoeft te nemen naar school en minder vaak van lokaal hoeft te wisselen. Iedere lesdag, behalve de dinsdag, begint om 08.35 uur en eindigt om 14.50 uur. Dinsdag beginnen de lessen om 9.15 uur. Het schooljaar is verdeeld in vijf periodes. Er zijn twee toetsweken: één voor de kerstvakantie en één voor de zomervakantie.

Extra hulp

Heb je extra begeleiding nodig bij een vak? Dan is er het wekelijkse inloop-uur bij je eigen docent. Heb je meer hulp nodig? Of extra begeleiding in spelling, rekenen of plannen? Kom dan naar het wekelijkse ondersteuningsuur. Geen extra hulp nodig? Dan kun je kiezen voor extra Engels.

PlusVakken

Twee klokuren per week kies je een PlusVak zonder dat je langer naar school hoeft. Je kunt kiezen uit Sport+, Expressie+ en Explore+.

Combinatieklassen

Op Mheenpark kun je terecht met een mavo-advies, havo-advies of vwo-advies. Alle brugklasleerlingen starten in een combinatieklas: mavo/havo of havo/atheneum. Zo krijg je de kans om te ontdekken welk niveau het beste bij jou past. We houden in de klas natuurlijk wel rekening met de verschillende niveaus. Na een jaar kijken we samen in welke tweede klas je verder kunt.

Extra uitdaging in de MH-brugklas

In de brugklas kun je vakken op verschillend niveau doen. Bijvoorbeeld aardrijkskunde op mavo-niveau en wiskunde op havo-niveau. Ook kun je kiezen voor extra Engels. Aan het einde van de brugklas moet je een keuze maken: mavo of havo.

Extra uitdaging in de HA-brugklas

In de havo/atheneum-brugklas kun je kiezen voor Spaans en extra Engels. Hiervoor kun je in de bovenbouw van Veluws College Walterbosch Cambridge examen doen en een officieel internationaal erkend diploma behalen.

Wereldburgerschap

Alle leerlingen van klas 1 tot en met 3 krijgen het vak wereldburgerschap. Met je mentor besteed je wekelijks aandacht aan de actualiteit en
belangrijke thema’s zoals vrede,mensenrechten, diversiteit,democratie en duurzaamheid. Onderwerpen die voor iedere wereldburger heel belangrijk zijn.

4MH-klas: van mavo naar havo

Zit je op de mavo en wil je daarna graag naar de havo op het Veluws College Walterbosch? Dan kun je na leerjaar 3 naar de MH4 klas op onze school. Je krijgt extra Nederlands, Engels en wiskunde en besteedt veel aandacht aan vaardigheden als zelfstandig werken en plannen. Ook mag je examen doen in zeven in plaats van zes vakken. Zo begin je goed voorbereid aan havo 4!