Trots op vmbo!

Trots op vmbo Apeldoorn is een initiatief van de gemeente Apeldoorn en de drie vmbo-scholen uit Apeldoorn: Veluws College Cortenbosch, Edison College en Sprengeloo. De gemeente Apeldoorn wil dat alle jongeren een diploma halen zodat zij mee kunnen doen in onze samenleving en hun dromen kunnen realiseren. Apeldoorn is heel trots op de goede vmbo-scholen in onze gemeente. Met het vmbo op zak kun je een vervolgopleiding kiezen en een goede start maken van je loopbaan.

Het ‘waarom’ van deze campagne is heel simpel: een vmbo-diploma is iets om trots op te zijn! Het vmbo vormt een uitstekende basis voor veel beroepen en biedt volop kansen voor een succesvolle toekomst. Onze ambassadeurs (oud-leerlingen van de vmbo-scholen in Apeldoorn) van Trots op vmbo dragen dat uit. Ook huidige vmbo-leerlingen laten zien wat ze in huis hebben tijdens de hoogvliegerverkiezing.

Hoogvliegerverkiezing

Tijdens de hoogvliegerverkiezing zoeken we naar leerling-ambassadeurs van Trots op vmbo. Derdejaars leerlingen van Veluws College Cortenbosch, Sprengelooen Edison College die zich op school, tijdens hun stage of op een andere manier tijdens hun opleiding hebben onderscheiden, kunnen meedoen aan de verkiezing. Vakmanschap, ambitie, creativiteit, maatschappelijke betrokkenheid… de verkiezing gaat niet over het halen van hoge cijfers. De vakjury beoordeelt onder andere op presentatie, uitstraling en overtuigingskracht. De winnaar krijgt een geldprijs van €500,- die te besteden is aan zijn/haar persoonlijke ontwikkeling. De andere finalisten krijgen ook een geldprijs: €250,- te besteden aan hun persoonlijke ontwikkeling. Van de winnaar en de andere finalisten wordt verwacht dat zij gedurende hun vierde leerjaar af en toe ‘optreden’ als ambassadeur. Bijvoorbeeld tijdens een open dag of een voorlichtingsavond.

Meer informatie over de campagne is te vinden op www.trotsopvmbo.nl.