Plusvakken en [email protected]

Iedereen heeft talenten. Op school kijken we natuurlijk of je je talenten voor het leren helemaal gebruikt en hoe we jou daarbij kunnen helpen. Maar wij vinden het ook belangrijk dat jij je talenten en persoonlijke kwaliteiten inzet!

Bij ons op school kun je namelijk jezelf ontwikkelen op allerlei gebieden tijdens onze Plusvakken en [email protected] We kijken naar ambities, talenten en niveau. Je volgt gewone lessen, maar ook bijzondere vakken.

Combineer de Plusvakken, [email protected] en reguliere uren met elkaar tot een:

● Sportstroom (6 lesuren per week)
● Muziek- & theaterstroom (5 lesuren per week)
● ICT-stroom (5 lesuren per week)

Plusvakken

Je volgt op het Veluws College Plusvakken in de brugklas. Tot aan de herfstvakantie maak je kennis met elk Plusvak. Zo kun je ontdekken welk vak het best bij je past. Daarna kies je een Plusvak dat je de rest van het schooljaar gaat volgen.

Mediawijsheid
Je gaat heel praktisch en creatief aan het werk met alles wat met media te maken heeft. Zo leer je onder meer foto’s te bewerken, een film te maken over een nieuwsitem of een animatiefilm te maken. Ook het bouwen van een website komt aan bod.

Muziektheater

Hier leer je het beste uit jouw stem te halen en sierlijk te bewegen. Je maakt ook kennis met acteren, grimeren en theatertechniek. Bovendien leer je een voorstelling te organiseren. Door op het podium te staan, leer je jezelf te presenteren. Dat kan je weer helpen bij andere vakken, bijvoorbeeld als je een spreekbeurt houdt. De kosten voor deelname aan Muziektheater zijn € 50,00 per leerjaar.

Sport+

Sportievelingen maken hier kennis met verschillende sporten, zoals voetbal, fitness, squash, tennis en mountainbike. Maar je leert ook organiseren en samenwerken. Verder leer je alles over gezond en sociaal gedrag. De kosten voor deelname aan Sport+ zijn € 50,00 per leerjaar.

[email protected]

Het VC Cortenbosch biedt ook [email protected] aan voor klas 1 en 2. In 4 periodes van 9 weken volg je twee uur een vak naar keuze. Elke periode wordt afgesloten met een certificaat, voorstelling of tentoonstelling. Met deze [email protected] willen we leerlingen meer keuzevrijheid bieden, dat aansluit bij de individuele talentontwikkeling van onze leerlingen.