Lichamelijke opvoeding

Op het Veluws College Cortenbosch krijgen alle leerlingen elke week gymnastiek. In de wintermaanden sporten we in royale gymzalen. Van september tot half oktober en van mei tot juli sporten we buiten tijdens de dubbele lesuren. We doen dit op de sportvelden van Columbia aan de Winkewijertlaan.

Op de fiets

De leerlingen van klas 1 fietsen de eerste twee weken onder begeleiding naar de sportvelden. De overige klassen gaan zelfstandig. Wij verwachten van alle leerlingen dat ze zich houden aan de verkeersregels en over een degelijke fiets beschikken. Kom je met het openbaar vervoer naar school? Dan moet je zelf voor vervoer zorgen (bij een medeleerling achterop of een fiets lenen).

Sportkleding

We sporten in sportkleding. Meestal voldoet een korte broek met T-shirt. Bij kouder weer is het verstandig een sweater en/of trainingsbroek aan te trekken. Goede schoenen zijn belangrijk: zorg dat ze stevig zijn en voldoende profiel hebben. Uiteraard beschikt elke leerling over zowel binnen- als buitensportschoenen. In verband met de veiligheid mag je geen sieraden en horloges dragen tijdens de gymles. Het is verstandig waardevolle spullen niet mee te nemen naar de sportvelden of de kleedkamers, en ze in je kluisje op school te bewaren. In verband met een gezonde en hygiënische levenshouding krijg je de gelegenheid om na de gymles te douchen.

Blessure

Kun je niet meedoen vanwege bijvoorbeeld een blessure aan enkel of knie? Laat jouw ouders dan een briefje schrijven. Gaat het om iets wat langere tijd in beslag neemt, dan vragen we je ook de mentor te informeren. Geblesseerde leerlingen zijn wel bij de les aanwezig. Een vervangende opdracht behoort tot de mogelijkheden. Alleen in overleg met de gymnastiekdocent en de docent-teamleider kan hiervan worden afgeweken. We kunnen de jeugdarts om advies vragen over de mogelijkheden die een leerling heeft om aan de gymlessen mee te doen met een bepaalde blessure. Kun je helemaal niet (meer) meedoen aan gymnastiek, dan kunnen jouw ouders ontheffing aanvragen.