Activiteiten onderbouw

Asselse Mijl
Ieder jaar doet onze school met een team mee aan de Asselse Mijl, de leukste hardloopwedstrijd in het donker. Voor alle leerlingen van klas 1 en 2 bieden we de mogelijkheid om deel te nemen aan de Kids Run. In de lessen Lichamelijke Opvoeding wordt geoefend voor deze run van één kilometer. Deelname is op vrijwillige basis, máár de leerlingen die meedoen hoeven in de gymles de Coopertest niet te doen.

Leerjaar 1

Kennismakingsdagen leerjaar 1
De leerlingen uit leerjaar 1 beginnen bij ons op school met kennismakingsdagen. Sport, spel en kennismaken met elkaar zijn de hoofddoelen van deze dagen. Speciaal voor deze activiteit wordt camping Cortenbosch geopend: leerlingen slapen 1 nacht met z’n allen in school.

Brugklasfeest
Voor leerjaar 1 wordt een feestavond georganiseerd rond Halloween. Deze avond wordt altijd druk bezocht door leerlingen in de leukste en griezeligste creaties. Dat geldt ook voor de docenten, je herkent ze bijna niet!!

Bezoek Open luchtmuseum leerjaar 1
Tijdens het schooljaar bezoeken de leerlingen uit leerjaar 1 voor het vak geschiedenis het Open Luchtmuseum in Arnhem. Naast rondkijken hoe het vroeger was, volgen leerlingen daar ook workshops.

Leerjaar 2

Excursie Rijks- en scheepvaartmuseum leerjaar 2
De leerlingen uit leerjaar 2 gaan op bezoek bij het Rijks- en scheepvaartmuseum in Amsterdam en krijgen daar een rondleiding.

Kamp Westerbork leerjaar 2
Voor het vak geschiedenis gaan de leerlingen uit leerjaar 2 een kijkje nemen bij kamp Westerbork. Zij zullen daar rond geleid worden, het museum bezoeken en een film bekijken over de geschiedenis van dit kamp.

Meeloopstage leerjaar 2
De leerlingen van het tweede leerjaar lopen een dag mee om te ontdekken hoe het is om een bepaald beroep te hebben en om te kijken of een bepaald werkveld bij hen zou kunnen passen. Een mooie voorbereiding op de profielkeuze die ze dit jaar gaan maken.

Van alle activiteiten worden foto’s gemaakt. Kijk op onze Social Media om de foto’s van onze activiteiten te bekijken.