Activiteiten leerjaar 4

Londen of Berlijn

Leerlingen uit de vierde klassen hebben de mogelijkheid om gedurende een midweek Londen of Berlijn te verkennen. Het verblijf voor beide steden is in hotels in de buurt van deze steden.

Diverse bezienswaardigheden worden bezocht tijdens deze week, zoals de Tower of London en de Reichstag in Berlijn, en je kunt ook uiteenlopende musea en attracties bezoeken. Op deze manier maak je kennis met een andere taal en cultuur en het leven in een dynamische wereldstad.

Den Haag
Voor de vierdejaars leerlingen staateen excursie naar Den Haag op het programma. Op deze dag bezoek je (onder meer) de gebouwen in en rond Het Binnenhof. Ook krijg je de mogelijkheid de gezellige binnenstad even te bekijken.

Excursie 4 mavo

Samen met leerlingen uit 3 mavo bezoeken leerlingen uit 4 mavo het Stedelijk Museum in Amsterdam. Daarnaast bezoeken zij ook de Joodse Buurt. Maar er zal vast ook tijd zijn om meer van Amsterdam te bezichtigen.

Afsluitmiddag

Net voor de meivakantie en de examens sluiten wij de middelbare schooltijd op VC Cortenbosch af met een dagje Walibi. Even iets anders voordat het leren voor de examens gaat beginnen. Docenten gaan ook mee.

Gala

Het Gala van het Veluws College Cortenbosch is het oudste en meest bekende van Apeldoorn. Jaarlijks vieren de vierdejaars leerlingen hun eindexamenbal op school aan de Prinses Beatrixlaan. De entree van de leerlingen op het binnenplein van de school is spectaculair met limousines, opgepoetste driewielers, sierlijke paardenkoetsen en snelle skateboards. U bent van harte welkom om vanaf het plein en langs de aanrijroute de stoet te bekijken. Dranghekken zorgen ervoor dat de sterren van deze avond ongehinderd kunnen uitstappen en poseren voor de ‘societyfotograaf’.

Van alle activiteiten worden foto’s gemaakt. Kijk op onze Social Media om de foto’s van onze activiteiten te bekijken.