Over Cortenbosch

Het Veluws College Cortenbosch heeft alle leerwegen van het vmbo (basis, kader, gemengd theoretisch en mavo) in huis. Of je nu het liefst praktisch bezig bent of dat je je liever richt op de meer theoretische lesstof; we helpen jou te ontdekken wie je wilt zijn en het hoogst haalbare niveau te bereiken!

Bij ons gaat het om ‘Talentontwikkeling’ en wie jij wilt zijn. Weet je al welk beroep je uit wilt oefenen of moet je nog ontdekken wat bij je past? Op onze school dagen we je uit om te ontdekken wie je bent, wat je wilt en waar je goed in bent. Daarbij houden we rekening met de manier waarop jij het beste leert en gaan ervan uit dat ieder mens uniek is. Ons doel is om leerlingen te diplomeren. Daarnaast vinden wij je persoonlijke vorming van belang en gaan wij je helpen om een actief en zelfbewuste burger te worden.

Om aan te sluiten bij je belangstelling bieden wij [email protected] en PlusVakken aan. Vier uur per week krijg je vakken die je zelf mag kiezen, zonder dat je langer naar school hoeft. Denk hierbij aan vakken als journalistiek, sport, muziektheater en koken. Je kunt ook naar ons ICT-lab om een eigen app te maken of te experimenteren met drones of Virtual Reality. Bovendien werken we met project- en activiteitendagen, kunst- en cultuurprojecten, (internationale) excursies en sporttoernooien. Je krijgt zo de kans om alles uit te proberen en/of je breder te ontwikkelen.

Naast het bieden van een inspirerende en uitdagende leeromgeving, vinden wij een goede sfeer in de klas en op school net zo belangrijk. De school is een ontmoetingsplek waar nieuwe vriendschappen ontstaan. Wij doen er dan ook alles aan om een veilige en prettige en leeromgeving te bieden en gaan ervan uit dat iedereen in onze school, leerlingen en medewerkers, hieraan een bijdrage levert.

Goed contact tussen jou, je ouder(s)/verzorger(s) en school is voor ons van groot belang. Wij rekenen op de ondersteuning van je ouders en betrokkenheid bij het leerproces en welbevinden van jou. Met elkaar zorgen we ervoor dat jij een goede tijd bij ons op school hebt.

Wie weet tot ziens op het Veluws College Cortenbosch!