Plusvakken en [email protected]

Op het Veluws College Cortenbosch kiezen de leerlingen in leerjaar 1 een PlusVak en [email protected] Vier uur per week (2 uur Plusvak en 2 [email protected]) volg je vakken die je zelf kunt kiezen.
In leerjaar 2 volg je geen PlusVak meer, alleen heb je nog 2 uur per week [email protected]

Combineer in de brugklas de PlusVakken, [email protected] en reguliere uren met elkaar tot een:

 • Sportstroom (6 uur per week)
 • Muziek & theater-stroom (5 uur per week)
 • ICT-stroom (5 uur per week)

PlusVakken

Je volgt op het Veluws College Cortenbosch PlusVakken in het eerste leerjaar. Je maakt eerst kennis met elk PlusVak. Zo kun je ontdekken welk vak het beste bij je past. Daarna kies je een PlusVak dat je de rest van het schooljaar gaat volgen. De leerlingen kunnen kiezen uit:

Sport+

Droom jij van een carrière als coach? Vind je het leuk om toernooien te organiseren? Of sport je gewoon heel graag? Kies dan voor het PlusVak Sport+! Je maakt dan kennis met allerlei verschillende teamsporten als voetbal, rugby en honkbal. Behalve dat je je behoorlijk in het zweet moet werken, leer je ook allerlei andere dingen die met sport te maken hebben. Zo leer je organiseren en samenwerken, maar ook alles over sociaal en gezond gedrag. De kosten voor deelname aan Sport+ zijn € 50,00 per leerjaar.

Muziektheater

Zou jij wel op een podium willen schitteren? Zingen voor publiek? Of in de huid van een spannend personage kruipen? Kies dan voor het PlusVak Muziektheater! Je leert dan het beste uit je stem te halen en sierlijk te bewegen en je maakt kennis met acteren. Door op een podium te staan leer je jezelf ook te presenteren en dat helpt je weer bij de andere vakken! Bij Muziektheater maak je ook kennis met grime en theatertechniek en leer je hoe je een voorstelling organiseert. De kosten voor deelname aan Muziektheater zijn  € 50,00 per leerjaar.

Mediawijsheid

Werk je graag met computers? Wil je perfecte foto’s leren maken? Een eigen website bouwen? Kies dan voor het PlusVak Mediawijsheid! Je gaat dan heel praktisch en creatief aan het werk met alles wat met media te maken heeft. Zo leer je onder andere hoe je foto’s kunt bewerken en een film maakt over een nieuwsitem en maak je je eigen animatiefilmpjes. Ook het bouwen van een eigen website doe je straks zelf. Aan dit PlusVak zijn geen kosten verbonden.

[email protected]

Wij willen leerlingen meer keuzevrijheid geven, dat aansluit op hun talent en ontwikkeling. Daarom krijg je bij ons op school in leerjaar 1 en 2 twee [email protected] In vier periodes van elk negen weken lang mag je werken aan bijvoorbeeld één van de volgende vakken:

 • Hoe word ik miljonair?
 • Engelse gerechten
 • Kunstwerk
 • Journalistiek
 • DJ-cursus
 • Kraak de code
 • ICT-breed
 • Bootcamp

Aan het eind van de periode wordt het vak afgesloten met een opdracht of presentatie. In totaal kan je tijdens het schooljaar vier verschillende [email protected] volgen.