Laptop op school

Op het Veluws College Cortenbosch werken we met computers, digitale schoolborden en een digitale leeromgeving. Wij vinden het belangrijk leerlingen goed voor te bereiden op een wereld waarin computers en digitale middelen een grote rol spelen.

Eisen laptop

Misschien heb je al een laptop of wil je zelf een laptop aanschaffen? Je laptop moet in ieder geval voldoen aan de volgende eisen:

  • De accu van de laptop moet voldoende capaciteit hebben zodat je er minimaal een schooldag mee kan werken.
  • De laptop moet kunnen werken met het besturingssysteem Windows.
  • De capaciteit van de harde schijf ligt bij voorkeur bij minimaal 64 GB.

Praktische tips:

  • Een kleinere, lichte laptop (13,3″) is makkelijker te vervoeren.
  • Je vervoert je laptop regelmatig tussen school en huis. Daarom is het verstandig een laptop te kiezen met een stevige behuizing.
  • Kies liever voor een laptop met een SSD-schijf dan één met een hybride-schijf.

Office 365
Op onze school kun je gratis Office installeren op vijf verschillende apparaten. Handig, want zo kun je overal bij je gegevens en staat data veilig opgeslagen. Office 365 is een verzameling van je vertrouwde Officeprogramma’s (zoals Word en Excel) en extra’s zoals OneDrive en Sway. Voor het installeren van Office heb je de inloggegevens van je mail nodig. Nieuwe leerlingen ontvangen deze gegevens in de eerste week op het Veluws College. Ook is er ondersteuning bij het installeren van Office.

Tablet

Sommige leerlingen vinden het prettig naast hun laptop een tablet te gebruiken. Nog niet alle software is geschikt voor tablets. Daarom heb je voor schoolzaken altijd een laptop naast een tablet nodig.

Is de aanschaf van een laptop verplicht?

Aanschaf van een laptop is niet verplicht. Het Veluws College Cortenbosch garandeert altijd dat onderwijs gevolgd kan worden, ook als je geen laptop aanschaft.

Trots op onze geslaagden!

Trots op onze geslaagden!

Boeken inleveren leerjaar 1 t/m 3

Boeken inleveren leerjaar 1 t/m 3

Diploma-uitreiking

Diploma-uitreiking

Geen lesvrije dag woensdag 10 juni a.s.

Geen lesvrije dag woensdag 10 juni a.s.