Leerjaar 2

Klas 2 is een belangrijk jaar, omdat je aan het eind van het jaar een leerwegadvies krijgt (op welk niveau je verdergaat) en een profiel gaat kiezen. Daar lees je hieronder meer over.

Praktijkles

Zoals gezegd moet je aan het eind van dit schooljaar een profiel kiezen. Om je daarbij te helpen volg je dit schooljaar voor ieder profiel praktijklessen, afgekort PSO. Tijdens deze lessen maak je kennis met de verschillende profielen op het Veluws College Cortenbosch:

  • Zorg & welzijn
  • Produceren, installeren en energie (PIE oftewel Techniek)
  • Economie & ondernemen

Gedurende een aantal weken krijg je les in deze beroepsgerichte vakken. Zo krijg je een goed beeld van de mogelijkheden binnen de verschillende richtingen.

Excursies en klassenuitjes

Het hele jaar door zijn er ook voor de tweedejaars verschillende activiteiten als excursies, sportdagen en schoolfeesten. De leerlingen van het tweede leerjaar gaan op meeloopstage om te ontdekken hoe het is om een bepaald beroep te hebben. Een mooie voorbereiding op de profielkeuze die ze dit jaar gaan maken.

Iedere klas van het Veluws College Cortenbosch gaat een keer met de mentor op stap. Wat je gaat doen mag je zelf als klas afspreken; barbecueën, bowlen, naar de film, wokken… er is altijd wel iets leuks te verzinnen!