Wat is anders op de middelbare school?

Het voortgezet onderwijs is heel anders dan de basisschool. Maar wat is er nou precies anders?

Lesrooster
Elke dag heb je les volgens een lesrooster. Dit rooster kun je vinden in de Somtoday App. Deze is altijd up to date. Als er wijzigingen zijn, zie je dat gelijk.

Meer leraren
De meeste leraren geven les in een speciaal vak. Zo heb je dus voor ieder vak een andere leraar.

Verschillende lokalen
De brugklasleerlingen hebben bij ons op school de meeste lessen in hun eigen brugklasvleugel, waar de lokalen dicht bij elkaar liggen.

Schoolboeken mee naar huis
Al je schoolboeken heb je thuis. Aan de hand van je lesrooster zorg jij er zelf voor dat jij iedere les de goede boeken mee neemt.

VC schoolpasje
Tijdens de kennismakingsdag ga je op de foto. Deze foto wordt gebruikt voor jouw eigen schoolpas die je na de zomervakantie ontvangt. Met deze pas krijg je toegang tot schoolfeesten en gebruik je om te kopiëren.

Kluisje
Alle leerlingen hebben een eigen kluisje op school. Hierin kun je ’s ochtends de boeken opbergen, die je ’s middags nodig hebt. In de grote pauze wissel je de boeken om.

Overblijven
Op de middelbare school lunch je op school. De brugklasleerlingen pauzeren eerst nog apart van de leerlingen uit de andere leerjaren. Zo kun je makkelijk wennen aan de ‘grote’ school.

Huiswerk
Ook huiswerk is voor de meeste leerlingen niet helemaal nieuw. Tijdens sommige lessen is er tijd om je huiswerk alvast te maken. Maar vaak moet je ook thuis aan de slag.

Nieuwe vrienden
Misschien gaan er vrienden van de basisschool mee naar dezelfde school als jij, misschien ook niet. Maakt niets uit, iedereen is nieuw, dus is het makkelijk nieuwe vriendschappen te sluiten.