ICT-lab

Onze school heeft een ICT-lab: een oefenplek waar jij onder begeleiding van docenten zelf bepaalt wat en hoe je wilt leren op het gebied van ICT.

Kenneth: “In het ICT-lab ontwikkel je jouw technische skills: je kunt leren programmeren, een app bouwen, met een drone vliegen of video’s bewerken. Wij hebben het ICT-lab zelf aangelegd: de kabels hebben we zelf aangesloten. Ik ga naar het ICT-lab na schooltijd of als ik een tussenuurtje heb. Ik vind het leuk om daar samen met mijn vrienden te zijn, elkaar uit te dagen. Zo leer
je nog van elkaar ook. Je bedenkt de opdrachten in het ICT-lab zelf: als jij wilt leren om een app te maken, dan ga je daar zelf mee aan de slag. De leerlingen doen het zelf. Je bekijkt filmpjes op YouTube en leest erover op Google. Op dit moment werken we met een Green screen. Door iets of iemand te filmen of te fotograferen voor een Green screen (groene achtergrond) kun je gemakkelijk de achtergrond vervangen. Er is een docent (beheerder) aanwezig die je kan helpen. De reden waarom ik op deze school zit, is dat het ICT-Lab er is!”

Klik hier voor meer informatie over onze ICT en ons ICT-lab.