Gezonde school

Onze school heeft een gouden Schoolkantine Schaal 2019 van het Voedingscentrum verdiend. Hiermee laten wij zien dat onze schoolkantine gezond is ingericht.

Veluws College Cortenbosch heeft samen met externe cateraar Markies, hard gewerkt om de kantine gezonder te maken. Een gezonde uitstraling en een gezonder aanbod staan centraal in onze gezonde schoolkantine. Er is veel keuze in gezonde broodjes, groente en fruit. En er is altijd water beschikbaar [in de vorm van een watertappunt/waterkannen op de balie/ flesjes].

Wij hebben de kantine gezonder gemaakt aan de hand van de Richtlijnen Gezondere Kantines. Deze richtlijnen zijn opgesteld door het Voedingscentrum, in opdracht van het ministerie van VWS. De visie erachter: jongeren zijn de toekomst. Willen we dat zij gezonder leven, dan is het belangrijk dat zij ook op school gezond kunnen eten en drinken. Zij brengen hier immers een groot deel van hun tijd door.

De Gezonde Schoolkantine

De Gezonde Schoolkantine is een langlopend project van het Voedingscentrum. Het doel is een gezonder voedingsaanbod op vo- en mbo-scholen. Voor meer informatie: www.voedingscentrum.nl/gezondeschoolkantine