Op het Veluws College Walterbosch kun je terecht voor het vwo. Met een vwodiploma kun je naar de universiteit. Op het Veluws College kom je in een brugklas havo/vwo. Vwo staat voor voorbereidend wetenschappelijk onderwijs en bestaat uit het atheneum en het gymnasium. Het niveau van deze opleidingen is gelijk. Op het gymnasium krijg je alleen extra vakken: Latijn en Grieks.

In de brugklas havo/vwo krijg je onder andere de volgende vakken: Nederlands, Engels, Duits, Frans, geschiedenis, aardrijkskunde, wiskunde, biologie, expressievakken, lichamelijke opvoeding en levensbeschouwelijke vorming.

Naast deze vakken vind je op het lesrooster ook het mentoruur. Tijdens het mentoruur leer je in de brugklas onder andere hoe je het beste met je agenda en je huiswerk om kunt gaan. We bespreken bijvoorbeeld hoe je je leer- en maakwerk het best kunt plannen en hoe je grote stukken tekst leert. Met behulp van rollenspelen, discussies en filmfragmenten leer je bijvoorbeeld je mening te geven en om te gaan met conflicten en behandelen we thema’s als pesten en puberteit.

Om jezelf nog meer uit te dagen kies je een keuzevak.