Op het Veluws College zitten inmiddels meer dan 50 LOOT-leerlingen. Zij combineren hun schoolwerk met topsport. Op deze pagina vind je meer informatie en nieuwtjes over de LOOT-leerlingen van onze vestiging (en over de oud-LOOT-leerlingen).

 

Medewerkers en leerlingen van het Walterbosch feliciteren de (oud-) leerlingen met hun prestaties.

NK karate

Damon Kaewborisut (4V5) is het weekend van 25 en 26 november 3e geworden bij het NK karate in Zoetermeer in de categorie Cadetten, jongens -52 kilo.

CATEGORIEEN RANK NAAM CLUB LAND
        JONGENS 14 TM 15 JAAR -52KG 3 KAEWBORISUT DAMON RENE SMAAL KARATE  NETHERLANDS

 

 

 

De Warandaloop

  Loot-leerling Tess van Randtwijk (2V2) is zaterdag 25 november 3e geworden tijdens de Warandaloop in de leeftijdscategorie meisjes C1, geboortejaar 2004) en eindigde als 1e Nederlandse in het internationale gezelschap. De Warandaloop is een internationaal hardloop evenement in Tilburg.

 

NK Ploegenachtervolging & Teamsprint

 

Luna Cnossen (3VG1 – LOOT) en Justus Willemsen (2HA1 – RvT) en 2 ploeggenoten zijn zondag 19 november Nederlands Kampioen geworden tijdens het NK Ploegenachtervolging & Teamsprint in Omnisport. Voor mountainbiker Luna was dit haar eerste kennismaking met het baanwielrennen. Justus rijdt al langere tijd op de baan. 

Justus Willemsen is met zijn team bij het NK teamsprint 2e geworden.

 

Jeugd Wereldkampioenschappen Trampolinespringen

Zilver Schmitz (5V2) is op het ogenblik in Sofia, Bulgarije, waar hij meedoet aan het WAGC, de Jeugd Wereldkampioenschappen Trampolinespringen. Hierbij de link naar een filmpje dat Zilver over het WAGC gemaakt heeft. https://www.youtube.com/watch?v=IJDAtr0AZaI&feature=youtu.be

Wij wensen Zilver voor komend weekend heel veel succes en plezier.

Nederlandse Kampioenschappen MTB

LOOT-leerling Luna Cnossen (3VG1) is zaterdag 30 september 2e geworden tijdens de Nederlandse Kampioenschappen MTB in Sittard. Nadat Luna lange tijd op kop gereden heeft, is zij in de laatste ronde hard gevallen en de leiding verloren. Luna is ondanks de val 2e geworden; een geweldige prestatie.

 

Baanwielrenner


Donderdag 5 oktober in de avond heeft op de Hoofdstraat in Apeldoorn een ‘Kick-off-event’ plaatsgevonden om het aanstaande Wereldkampioenschap baanwielrennen onder de aandacht te brengen. Er zijn 200 meter sprintwedstrijden gehouden waaraan Anniek  Wever (3H2) en Yorik Wever (oud-LOOT-leerling WB) hebben deelgenomen. Anniek was de jongste deelnemer namens de talentselectie en Yorik heeft een 2e plaats behaald.

 

 

Oud-leerling Thije Poelman – kampioen met waterpoloteam

Oude-Loot-leerling Thije Poelman is zondag 24 september jl. met het waterpoloteam Heren 1 van de Polar Beers, kampioen geworden tijden de WF Supercup  in Utrecht.

Een geweldige prestatie waar het gehele team trots op kan zijn.

  

 

Oud-leerling Jip Vastenburg – beste Nederlander bij de Dam tot Damloop

Oud-LOOT-leerling Jip Vastenburg (vwo-diploma behaald in juni 2012) is zondag 17 september als beste Nederlander geëindigd bij de Dam tot Damloop. Ze was de eerste Nederlander die finishte achter louter Afrikaanse renners. Jip 2.0, zoals ze over zichzelf spreekt, wil onbevangener rennen en meer genieten van het rennen. Bij de 10 mijl van de Dam tot Damloop is haar dat gelukt en finishte Jip in een tijd van 54:02 minuten.

  

 

 Oud-leerling Jelle Blaauw Europees Kampioen

Oud-LOOT-leerling Jelle Blaauw (havodiploma behaald in juni 2013) is met het Nederlands baseballteam <23 Europees kampioen geworden tijdens de Europese kampioenschappen die plaatsvonden in Brno, Tsjechië, van 7 t/m 13 augustus dit jaar. Jelle (rugnummer 1) heeft na het behalen van zijn havodiploma een paar jaar in Amerika gewoond, gestudeerd en baseball gespeeld. Hij studeert nu Commerciële economie aan de Hogeschool Utrecht.

 

 

 

 

 

 

 


Fleur Wesselink pakt eerste prijs

Oud-LOOT-leerling Fleur Wesselink (volleybalster en geslaagd voor vwo in juni 2016) heeft in Amerika haar eerste persoonlijke prijs te pakken. Ze is aanvalster van de week in Heart of America Athletic Conference.

Hierbij de link naar de site van Alterno voor meer informatie http://www.alterno-apeldoorn.nl/wesslink-pakt-eerste-prijs/

 

 

 

 

 

Tessa van Randtwijk

LOOT-leerlinge Tess van Randtwijk (2V2) is zondag 3 september Nederlands Kampioen geworden op de 1000 meter tijdens de ‘Nationale D Spelen’ in het Olympisch Stadion in Amsterdam. Tess was de snelste in de categorie meisjes Junioren D (geboortejaar 2004) met een tijd van 2.59.13. Deze tijd is ook nog eens een kampioensrecord en de zevende tijd ooit door een D Junior meisje gelopen.

Complimenten en felicitaties namens iedereen van Walterbosch.

 

 


 

Luna Cnossen

Luna Cnossen (3VG1)heeft in de week van 14 t/m 18 augustus het EK mountainbike ik Graz Oostenrijk gereden in de categorie U15 (onder15)

Ze heeft enorm veel geleerd en 5 mooie wedstrijden gereden van sprint tot marathon op een zeer uitdagend parcours met klimmen boven de 20% en afdalingen waar de meeste Nederlanders niet naar beneden willen. In het eindklassement is ze 29ste geworden net onder de doelstelling (30ste) met als positieve uitschieter een 22ste plaats op vrijdag 18 augustus.

Complimenten namens iedereen van Walterbosch.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.