Op het Veluws College werken we al langer met computers, digitale schoolborden en een digitale leeromgeving. Wij vinden het belangrijk leerlingen goed voor te bereiden op een wereld waarin computers en digitale middelen een grote rol spelen. Bekijk ons filmpje om te zien hoe we dat doen. Wil je een laptop aanschaffen die je goed kunt gebruiken voor je schoolwerk? Lees dan verder om te zien aan welke eisen een apparaat moet voldoen.

Eisen laptop

Misschien heb je al een laptop of wil je zelf een laptop aanschaffen? Je laptop moet in ieder geval voldoen aan de volgende eisen:

  • De accu van de laptop moet voldoende capaciteit hebben zodat je er minimaal 6-8 uur mee kunt werken.
  • Om verbinding te kunnen malen met ons draadloze netwerk dient de laptop een draadloze NIC te hebben die voldoet aan één van de volgende Wi-Fi standaarden: IEEE  802.11g (max. 54 Mbps, 2,4 Ghz),  IEEE 802.11a (max. 54 Mbps, 5 Ghz), IEEE 802.11n (max. 600 Mbps, 2,4 Ghz en 5 Ghz), IEEE 802.11ac (max. 1,3 Gbps, 5Ghz)
  • De laptop moet beschikken over een Office pakket 2010 of hoger. Leerlingen van het Veluws College kunnen het Office pakket gratis aanschaffen. Volg daarvoor het stappenplan op de website van Slim.

Houd daarnaast rekening met het volgende:

  • Een kleinere, lichte laptop (13,3”) is makkelijker te vervoeren.
  • Kies je voor het PlusVak mediawijsheid, multimedia of nieuwe media? Dan is het verstandig dat je laptop voorzien is van een goede grafische kaart geschikt voor grafische programma’s zoals Autocad en Photoshop. Het kan prettig zijn te werken met een zwaardere laptop (i7 en SSD-schijf) deze werkt sneller. Handig, maar niet persé noodzakelijk, dat is ook de reden dat wij deze optie niet aanbieden via Infotheek. Let er wel op dat het mogelijk moet zijn om programma’s te installeren, een Chromebook is daarom niet handig.
  • Je zult je laptop regelmatig vervoeren tussen school en huis. Daarom is het verstandig een laptop te kiezen met een stevige behuizing.
  • Kies liever voor een laptop met een SSD-schijf dan een met een hybride-schijf.

Tablet

Sommige leerlingen vinden het prettig naast hun laptop een tablet te gebruiken. Nog niet alle software is geschikt gemaakt voor tablets. Daarom heb je voor schoolzaken altijd een laptop of een computer naast je tablet nodig.

Aanschaffen via school?

In overleg met het Veluws College heeft Infotheek een aantal type laptops geselecteerd. Deze laptops zijn geschikt voor gebruik op school. Vanaf 3 juni kun je in de webshop van Infotheek kijken wat er aangeboden wordt, wat de prijzen zijn en welke opties er zijn. Bestellingen kunnen vanaf 15 juni via de webshop geplaatst worden.

Is de aanschaf van een laptop verplicht?

Aanschaf van een laptop is niet verplicht. Het Veluws College garandeert altijd dat onderwijs gevolgd kan worden, ook als je geen laptop aanschaft.