Topsport Talentschool

Sport je veel en graag? En doe je dit op hoog niveau? Dan kun je in de knel komen met je schoolwerk en je sportieve ambities. Speciaal daarvoor heeft de Landelijke Organisatie Onderwijs en Topsport (LOOT), Topsport Talentscholen in het leven geroepen. Er zijn in Nederland niet zo heel veel Topsport Talentscholen, maar het Veluws College is er één van. Op die manier scoor jij als sporttalent twee keer: in de klas en in de sport!
Klik hier voor meer informatie over Topsport Talentschool het Veluws College.

Regionaal Talent Centrum

Dit schooljaar is het Regionaal Talent Centrum (RTC) volleybal van start gegaan in Apeldoorn. Het RTC is een samenwerking van het Veluws College, Topsport Gelderland en de Nevobo. Door deze samenwerking kunnen volleyballers met een LOOT-status, naast hun clubtraining, nog eens maximaal 10 uur extra trainen per week. Alle trainingen worden gegeven tijdens en na schooltijd en verzorgd door gekwalificeerde trainers. Op het Veluws College nemen op dit moment 20 leerlingen deel aan het programma, waarbij zij twee keer twee uur per week trainen in het Omnisport. De RTC-trainingen volleybal in Apeldoorn zijn in de week van 7 september van start gegaan.

Ruimte voor Talent

Leerlingen die naast hun schoolwerk op hoog niveau sporten, dansen of een muziekinstrument bespelen, komen vaak tijd te kort. Om te voorkomen dat of het schoolwerk of het talent niet volledig tot zijn recht komt, denken wij met die leerlingen mee. Binnen ‘Ruimte voor Talent’ krijgen leerlingen met bijzondere talenten de middelen om schoolwerk te combineren met sport, dans of muziek. Zo krijgen leerlingen bijvoorbeeld een flexibel lesrooster, minder huiswerk en/of uitstel van toetsen of examens. Op het Veluws College geven we talent een kans!