Op het Veluws College Mheenpark kiezen alle onderbouwleerlingen mavo, havo en vwo voor een PlusVak. Je volgt het PlusVak van klas 1 tot en met klas 3.
1,5 lesuur per week volg je een vak waarin je écht geïnteresseerd bent, zonder dat je schoolweek langer wordt!

NIEUW: Hockey+, Voetbal+ en Volleybal+

Ben jij lid van een hockey-, voetbal- of volleybalvereniging? En wil jij nog beter worden in je sport? Kies dan voor één van onze nieuwe PlusVakken Hockey+, Voetbal+ of Volleybal+! Vanaf schooljaar 2016-2017 mag je dan extra trainingen volgen onder schooltijd, zonder dat de schoolweek langer wordt.

Dit moet je weten over onze PlusVakken:

  • Gemiddeld volg je je PlusVak 120 minuten (1,5 les) per week.
  • Je volgt je PlusVak samen met leerlingen uit andere klassen.
  • Je hoeft er niet langer voor op school te blijven.
  • Alle mavo-, havo- en atheneumleerlingen kiezen een PlusVak.
  • Je volgt het PlusVak van klas 1 tot en met klas 3.
  • Na aanmelding ontvang je een apart formulier waarop je je keuze voor een PlusVak aan kunt geven.
  • Voor sommige PlusVakken geldt een eigen bijdrage.

De volgende punten gelden alleen voor Hockey+, Voetbal+ en Volleybal+

  • Kies je voor Hockey+, Voetbal+ of Volleybal+, dan moet je lid zijn van een sportvereniging in de sport van jouw keuze. Kies je bijvoorbeeld voor voetbal+, dan moet je lid zijn van een voetbalclub.
  • Vóórdat je geplaatst wordt, ontvang je een uitnodiging om voor te spelen.
  • De trainingen worden gegeven door gecertificeerde trainers.

Welk PlusVak kies jij?

Sport+

Droom jij van een carrière als coach? Vind je het leuk om toernooien te organiseren? Of sport je gewoon heel graag? Kies dan voor het PlusVak Sport+! We geven je de kans je eigen sportprestaties te verbeteren. Daarnaast krijg je les in verschillende sporten als zwemmen, mountainbike, klimmen en rugby. Ook leer je over de relatie tussen bewegen, het lichaam en gezondheid. Met het PlusVak Sport+ haal je meer uit jezelf!

Expressie+

Zou jij wel op een podium willen schitteren? Zingen voor publiek? Of in de huid van een spannend personage kruipen? Of droom je van een carrière als regisseur? Kies dan voor het PlusVak Expressie+! Je leert dan het beste uit je stem te halen en te dansen en je maakt kennis met acteren. Door op een podium te staan leer je jezelf ook te presenteren en dat helpt je weer bij de andere vakken! Bij Expressie+ maak je ook kennis met grime, decorbouw en licht&geluid en leer je hoe je een voorstelling organiseert.

Explore+

Ga je graag op onderzoek uit en vind je het leuk om te presenteren? Kies dan voor het PlusVak Explore+. Je leert hier onderzoeken opzetten, uitvoeren en presenteren. ICT speelt een belangrijke rol, maar je gaat ook buiten het lokaal en zelfs buiten de school op onderzoek uit. Uiteraard presenteer je je onderzoek zelf. Wij leren je hoe je een pakkende presentatie houdt en hoe je posters en slides maakt. Elk jaar organiseren de leerlingen uit de derde klas een presentatieavond voor familie en vrienden.

Hockey+

Zit jij al op hockey en deins je niet terug voor een strafcorner? Wil je nog beter worden in hockey? Kies dan voor het PlusVak Hockey+.

Voetbal+

Sta jij elke week op het voetbalveld? En wil jij nog beter leren voetballen? Kies dan voor het PlusVak Voetbal+. Zo scoor jij altijd!

Volleybal+

Zit jij al op volleybal en barst je van de energie? Wil jij nog beter leren volleyballen? Kies dan voor het PlusVak Volleybal+!